In perioada 2021-2027, Romania va beneficia de asistenta financiara comunitara nerambursabila pentru dezvoltarea de programe si proiecte de cooperare teritoriala europeana, avand ca scop dezvoltarea echilibrata a intregului teritoriu prin incurajarea cooperarii si schimbului de bune practici intre toate regiunile Uniunii Europene.

In vederea pregatirii participarii Romaniei in viitorul program de cooperare transnationala, aferent perioadei de programare 2021-2027 s-a decis infiintarea unui Grup National de Lucru pentru Planificare si Programare Strategica. Grupul de Lucru cuprinde reprezentanti ai organizatiilor relevante, precum si actori cheie de la nivel local, regional si national din domeniile preconizate a primi finantare prin viitorul program. Grupul de Lucru va avea atributii in planificarea strategica de la nivelul ariei eligibile si a programarii utilizarii asistentei comunitare alocate programului pentru perioada 2021-2027. in perioada 2014-2020, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice gestioneaza, in calitate de Autoritate Nationala, Programul Transnational Dunarea si participa alaturi de celelalte 13 Autoritati Nationale omoloage in Comitetul de planificare si programare.

Pentru asigurarea unui cadru transparent de colaborare institutionala, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice organizeaza procesul de selectie a ONG-urilor si institutiilor de invatamant superior care vor face parte din componenta Grupului National de Lucru pentru Planificare si Programare Strategica.

Astfel, MDRAP a decis organizarea unui proces de selectie transparent a ONG-urilor, precum si a institutiilor publice de invatamant prin publicarea anuntului de intentie impreuna cu criteriile de selectie.

Organizatiile interesate sunt invitate sa transmita scrisorile de intentie privind participarea ca membru in Grupul National de Lucru pentru Planificare si Programare Strategica, insotite de documentele mentionate in anuntul de intentie, pana la data de 15.07.2019.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati:

Publicat Vineri, 14 Iunie 2019