UNIVERSITATEA COOPERARII TERITORIALE EUROPENE 2018
SmarTransnational Cooperation

Bucuresti, 20-22 noiembrie 2018, Biblioteca Nationala a Romaniei

In perioada 20-22 noiembrie 2018, Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice va organiza prima editie a Universitatii Cooperarii Teritoriale Europene. Evenimentul se va desfasura la Bucuresti, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, in perioada 20-22 noiembrie 2018.

ETC UNIVERSITY. Smart Transnational Cooperation este organizat la initiativa MDRAP, in calitate de Autoritate Nationala pentru Programe Europene, cu scopul de a initia un cadru comun de dialog si invatare pentru beneficiarii, decidentii si toti cei interesati de domeniul cooperarii teritoriale europene.

Pe durata celor 3 zile, participantii se vor familiariza cu cele mai bune rezultate ale programelor CTE din Romania, vor fi instruiti in tehnici de planificare strategica, financiara, de comunicare si capitalizare a rezultatelor in cadrul proiectelor CTE si vor participa la dezbaterea privind viitorul cooperarii in perioada 2021-2027, alaturi de actori relevanti de la nivel national si international.

Evenimentul isi propune sa consolideze comunitatea cooperarii teritoriale europene, sa vina in intampinarea nevoilor beneficiarilor programelor din cadrul Obiectivului CTE si sa faciliteze un cadru pentru o mai buna interactiune intre programele operationale finantate din instrumentele politicii europene de coeziune. De asemenea, evenimentul cuprinde o componenta de dezbatere asupra viitorului programelor CTE post-2020, in contextul lansarii propunerilor de regulamente pentru arhitectura institutionala a viitoarei perioade de programare financiara 2021–2027 si a preluarii la Presedintiei Consiliului UE de catre Romania la data de 1 ianuarie 2019.

In intervalul 20-22 noiembrie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, vor avea loc dezbateri, training-uri, sesiuni de tip market place, prezentari interactive. Sesiunile constituie o buna oportunitate de a invata din cele mai bune practici de cooperare transnationala si interregionala, de a analiza oportunitatile oferite de urmatoarea perioada de programare si de a perfectiona tehnicile de implementare a proiectelor CTE

Inregistrarea se face pe site-ul evenimentului www.smartetc.eu. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la adresa contact@smartetc.eu.

Publicat Luni, 15 Octombrie 2018