POR - peste 25 milioane de lei, pentru infrastructura educationala, sociala si sanitara din judetul Constanta

Joi, 23 Mai 2019

5 contracte de finan┼úare, în valoare total─â de peste 25 de milioane de lei, au fost semnate ast─âzi, 23 mai, pentru jude┼úul Constan┼úa, de doamna Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.

Proiectele contribuie la dezvoltarea infrastructurii educa┼úionale, sociale ┼či sanitare ┼či au ca obiective principale:

construirea ┼či dotarea a patru case de tip familial (a câte 16 locuri) în ora┼čul Murfatlar (2) ┼či în comuna Lumina (2), destinate copiilor din Centrul de Plasament ”Delfinul” ┼či din Complexul de Servicii Comunitare „Orizont”; înfiin┼úarea unui centru de zi la nivel local (cu 40 de locuri), în municipiul Constan┼úa, pentru copiii afla┼úi în dificultate; înfiin┼úarea a dou─â centre de zi de recuperare pentru: copiii cu dizabilit─â┼úi (cu 30 de locuri), în comuna Lumina; copiii cu dizabilit─â┼úi ┼či copiii diagnostica┼úi cu sindrom autist, sindrom Down ┼či/sau alte dizabilit─â┼úi neuropsihice (cu 70 de locuri), în municipiul Constan┼úa; reabilitarea ┼×colii Gimnaziale nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din municipiul Constan┼úa; cre┼čterea eficien┼úei energetice a Liceului teoretic „Emil Racovi┼ú─â” din Techirghiol; îmbun─ât─â┼úirea ┼či revitalizarea mediului urban din ora┼čul Hâr┼čova, prin amenajarea a 12.084 mp de spa┼úii verzi.

„Contractele semnate ast─âzi, la Constan┼úa, au o valoare inestimabil─â, pentru c─â sunt proiecte de suflet, centrate pe copii ┼či pe nevoile acestora. Este de datoria noastr─â, a tuturor, s─â contribuim la integrarea în societate a copiilor mai pu┼úin noroco┼či, s─â-i ajut─âm, s─â-i protej─âm ┼či s─â le respect─âm dreptul fundamental de a cre┼čte într-o familie”, a declarat doamna Sirma Caraman.

Cele 5 proiecte sunt finan┼úate cu fonduri europene, prin Programul Opera┼úional Regional 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.