Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP) particip─â cu 22 pozi┼úii disponibile la edi┼úia din acest an a Programului oficial de Internship al Guvernului României:

  • Direc╚Ťia General─â Management Financiar, Resurse Umane ┼či Achizi┼úii – 8 pozi╚Ťii
  • Direc┼úia General─â Programe Europene - 4 pozi┼úii
  • Unitatea de Politici Publice - 2 pozi╚Ťii
  • Direc┼úia General─â Dezvoltare Regional─â ┼či Infrastructur─â - 4 pozi┼úii
  • Direc┼úia General─â Administra┼úie Public─â / Direc┼úia pentru Descentralizarea Administra┼úiei Publice / Serviciul Reglementare ┼či Monitorizare Descentralizare - 1 pozi┼úie
  • Direc╚Ťia Comunicare - 3 pozi╚Ťii

Site-ul ofer─â informa┼úii generale privind descrierea ┼či calendarul programului la nivelul MDRAP, activit─â╚Ťile stagiarilor la nivelul structurilor unde sunt repartiza╚Ťi, condi╚Ťiile specifice de selec╚Ťie.

Programul a debutat in urma cu trei ani, cand din cei peste 900 de aplicanti, au fost selectati doar 25 de tineri care au participat la activitatile desfasurate in cadrul unor departamente ale Cancelariei Prim-ministrului si Secretariatului General al Guvernului. Acceseaza pagina de Facebook a programului de internship pentru a fi la curent cu ultimele evenimente organizate de Guvernul Romaniei in vederea promovarii.

Programul de stagii de practica la Guvern din 2015 s-a bucurat de un real succes. Astfel, 300 de studenti si proaspat absolventi cu varsta de pana la 25 de ani au raspuns provocarii si au lucrat in 72 de institutii centrale, timp de doua luni. Acestia nu doar ca si-au validat si consolidat reusitele academice, ci au capatat si experienta practica si au contribuit la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul de idei, initiative si cunostinte. Pentru mai multe detalii despre modul in care a decurs programul de internship anul trecut, viziteaza site-ul dedicat proiectului.

În anul 2016, al╚Ťi 150 de stagiari vor fi recruta╚Ťi la Palatul Victoria, în ministere ╚Öi în celelalte institu╚Ťii participante la program, cu oportunitatea de a-┼či valida reu┼čitele academice, a dobândi experien┼ú─â practic─â ┼či chiar de a contribui la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, ini┼úiative ┼či cuno┼čtin┼úe actualizate.

La ediţia precedentă a Programului, MDRAP a participat cu 12 poziţii.