Extinderea termenului de transmitere a inscrierilor pana la data de 31 iulie a.c.

In contextul lansarii celui de-al doilea apel de proiecte finantat prin Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2014 – 2020, Autoritatea de Management a programului in colaborare cu Secretariatul Tehnic Comun, autoritatile nationale din statele participante in program si cu sprijinul proiectului TESIM, va organiza 2 forumuri dedicate partenerilor, dupa cum urmeaza:

  1. Chisinau (Republica Moldova), 26 septembrie 2018
  2. Yerevan (Armenia), 23 octombrie 2018

Forumurile vor oferi participantilor posibilitatea de a interactiona, de a identifica partenerii potriviti si de a demara discutiile privind idei de proiecte si viitori pasi necesari in dezvoltarea acestora, precum si pentru a obtine informatii despre program si despre apelul de proiecte.
TESIM si Autoritatea de Management / Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020 pot sprijini potentialii aplicanti din toate statele partenere sa participe la cele doua forumuri mentionate, astfel:

a) TESIM va sprijini solicitantii din tarile partenere CBC (Armenia, Georgia, Republica Moldova, Turcia si Ucraina) sa participe la ambele forumuri. Un numar de maxim saisprezece (16) potentiali solicitanti din fiecare stat partener CBC vor fi sprijiniti sa participe, cu exceptia celor din Armenia si Republica Moldova. Avand in vedere ca Armenia si Republica Moldova gazduiesc forumurile pentru parteneri, solicitantii acestor doua tari sunt sprijiniti sa participe doar la celalalt forum al partenerilor, in limitele stabilite pentru fiecare forum.
b) Autoritatea de Management / Secretariatul Tehnic Comun va sprijini solicitantii din statele membre sa participe doar la Forumul partener din Erevan. Se vor selecta pana la sase persoane din fiecare stat membru pentru forumul dedicat partenerilor din Armenia.

Pentru mai multe detalii privind criteriile de selectie precum si procedura ce trebuie indeplinita pentru a obtine finantare, va rugam sa accesati urmatorul link.

Inregistrarea este deschisa pana la data de 17 iulie 2018. Orice inregistrare depusa dupa aceasta data nu va fi luata in considerare.

Participantii selectati vor fi anuntati in luna august 2018.

Participantii selectati din tarile partenere vor fi contactati de TESIM cu privire la modalitatile de decontare a cheltuielilor privind transportul si cazarea.

Pentru participantii selectati din statele membre costul privind transportul si cazare va fi rambursat de catre Secretariatul Tehnic Comun / Autoritatea de Management.

Pentru participantii inregistrati, dar neselectati, costurile pentru participarea la Forumul dedicat partenerilor vor fi suportate din resurse proprii.

Actualizat Vineri, 27 Iulie 2018