Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu urmareste stadiul lucrarilor implementate de MDRAP in judetul Arad

Joi, 7 Martie 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice a efectuat ast─âzi, 7 martie 2019, o vizit─â de lucru în municipiul Arad, unde s-a întâlnit cu reprezentan╚Ťi ai autorit─â╚Ťilor publice locale, a participat la predarea noului bazin de polo, realizat prin programul derulat de Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI) ╚Öi a vizitat mai multe obiective de interes precum Spitalul Or─â╚Öenesc ╚Öi Complexul Sportiv din Lipova.

Bazinul de înot Arad, cu o valoare de 23 de milioane de lei, finan╚Ťat în propor╚Ťie de 70% de MDRAP prin CNI, a fost finalizat înc─â din octombrie 2018, îns─â reprezentan╚Ťii municipalit─â╚Ťii au întârziat semnarea protocolului astfel c─â, abia ast─âzi, acesta a fost predat oficial c─âtre Prim─âria Arad. Complexul are dou─â bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri l─â┼úime ┼či o adâncime de 2,3 metri ┼či unul mai mic, cu scop didactic ┼či de agrement, care are 25 de metri lungime ┼či 12,5 metri l─â┼úime. Baza Sportiv─â mai cuprinde o tribun─â cu 400 de locuri, vestiare ┼či cabine de du┼č.

”Am venit s─â pred─âm la cheie un obiectiv pe care ministerul pe care îl conduc, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii, l-a f─âcut în beneficiul ar─âdenilor. M─â bucur c─â acest bazin, omologat la ultimele standarde inclusiv de c─âtre Federa┼úia Român─â de Polo, de ast─âzi, este al ar─âdenilor. Îl invit pe domnul primar, care este beneficiarul juridic al acestei investi┼úii, s─â fac─â tot ce trebuie ca în cel mai scurt timp s─â fie dat în folosin┼ú─â. A╚Öa cum am mai spus, sus╚Ťin orice proiect care poate face via╚Ťa unor comunit─â╚Ťi mai bun─â, cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii ╚Öi tineri!” – a declarat domnul viceprim-ministru. 

Dup─â finalizarea extinderii Spitalului Or─â╚Öenesc din Lipova, realizat─â de CNI prin subprogramul ”Unit─â╚Ťi Sanitare”, cet─â╚Ťenii vor beneficia de condi╚Ťii moderne ╚Öi conforme standardelor pentru tratament în sec╚Ťii precum recuperare medical─â fizic─â ╚Öi balneologie (15 paturi), pediatrie (20 de paturi), chirurgie general─â (6 paturi), obstetric─â ╚Öi ginecologie (6 paturi), sec╚Ťie ATI (3 paturi), unitate de spitalizare de o zi (5 paturi). De asemenea, vor exista ╚Öi 3 paturi dedicate înso╚Ťitorilor. Valoarea proiectului este de 17,3 milioane de lei.

În ceea ce prive╚Öte Complexul sportiv de la Lipova, acesta va fi modernizat ╚Öi extins astfel încât iubitorii sportului vor beneficia de un stadion care respect─â normele FRF pentru Liga a II-a, cu o capacitate de 1.510 locuri, instala╚Ťie de nocturn─â ╚Öi de amplificare, dar ╚Öi dot─âri precum vestiare ╚Öi s─âli de antrenament. Terenul de fotbal va avea o dimensiune de 68m x 100m, iar valoarea total─â a investi╚Ťiei se ridic─â la 4,8 milioane de lei.

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a vorbit ╚Öi despre investi╚Ťiile pe care CNI le va realiza în perioada urm─âtoare: construirea unui c─âmin studen╚Ťesc cu o capacitate de 400 locuri la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, ”Construirea Sec╚Ťiei de Obstetric─â Ginecologie ╚Öi Neonatologie, Sec╚Ťiei Chirurgie Infantil─â, Sec╚Ťiei Pediatrie din incinta Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Arad” ╚Öi modernizarea Stadionului UTA Arad.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaz─â obiective de investi╚Ťii cuprinse în zece subprograme, care vizeaz─â construirea, reabilitarea sau modernizarea de: s─âli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, a╚Öez─âminte culturale, institu╚Ťii de înv─â╚Ť─âmânt superior de stat, s─âli de cinematograf, lucr─âri în prim─â urgen╚Ť─â, unit─â╚Ťi sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizeaz─â ╚Öi alte tipuri de obiective de investi╚Ťii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, precum pie╚Ťe agroalimentare, centre sociale, centre multifunc╚Ťionale etc., dar ╚Öi obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justi╚Ťiei (reabilit─âri, consolid─âri, moderniz─âri de sedii de tribunale, cur╚Ťi de apel sau parchete).

CNI are in diverse stadii de implementare 10 obiective de investi╚Ťii în jude╚Ťul Arad (4 în derulare ╚Öi 6 în achizi╚Ťie), cu o valoare de peste 57 de milioane de lei. Din 2002 ╚Öi pân─â în prezent, în jude╚Ťul Arad au fost realizate ╚Öi predate beneficiarilor 42 de obiective de investi╚Ťii cu o valoare de 108,5 milioane de lei.