Viceprim-ministrul Paul Stanescu a participat la inaugurarea salii de sport ''Gabriela Szabo''

Miercuri, 6 Iunie 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a participat ast─âzi, 6 iunie 2018, la ora 19.00 la inaugurarea s─âlii de sport ”Gabriela Szabo” din ora╚Öul Voluntari, jude╚Ťul Ilfov.

Proiectul ini╚Ťial, demarat de autoritatea local─â în anul 2011, a fost modificat ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťit de Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), astfel încât actuala sal─â de sport are un caracter multifunc╚Ťional ╚Öi dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe ╚Öi 304 locuri în gradene mobile ╚Öi poate g─âzdui atât competi╚Ťii la nivel local cât ╚Öi na╚Ťional sau interna╚Ťional: atletism ╚Öi sporturi de saltea (lupte, judo), baschet ╚Öi volei. Finan╚Ťarea, cu o valoare total─â de 24.793.000 lei cu TVA, a fost asigurat─â, în condi╚Ťiile legii, de c─âtre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI).

Din punct de vedere architectural au fost executate urm─âtoarele lucr─âri: finalizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, finalizarea închiderii s─âlii de sport cu panouri, montarea de u╚Öi conform standardelor de siguran╚Ť─â, realizarea pistei pentru atletism, montarea unei pardoseli (omologate de FIFA, IHF, FIBA,BWF) din parchet pe terenul de sport. În prezent, sala de sport beneficiaz─â de spa╚Ťii pentru vestiare, pentru sportivi, antrenori, arbitrii, spa╚Ťii de recuperare, cabinet medical. Interven╚Ťia CNI a presupus ╚Öi realizarea de lucr─âri de instala╚Ťii: sanitare, de canalizare, ventila╚Ťie ╚Öi înc─âlzire, precum ╚Öi executarea unui sistem de sonorizare ╚Öi afi╚Öaj electronic.

”M─â bucur c─â putem oferi sportivilor, tinerilor ╚Öi copiilor din Voluntari o astfel de oprotunitate, având în vedere faptul c─â am în╚Ťeles c─â aici se desf─â╚Öoar─â o activitate sportiv─â sus╚Ťinut─â ╚Öi diversificat─â, iar la nivelul întregului jude╚Ť Ilfov nu exista nicio sal─â care s─â beneficieze de infrastructura necesar─â practic─ârii disciplinelor sportive din categoria atletismului. Se creeaz─â astfel premisele diversific─ârii mi╚Öc─ârii sportive ╚Öi de agrement la nivel local”, a precizat viceprim-ministrul Paul St─ânescu, prezent la inaugurare.