Rolul politicilor regionale, pe agenda celei de-a patra reuniuni a ministrilor responsabili cu dezvoltarea regionala

Miercuri, 20 Martie 2019

Virgil-Alin Chiril─â, secretar de stat în Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP), a participat, în perioada 19 – 20 martie 2019, la cea de-a patra reuniune a mini╚Ötrilor responsabili cu dezvoltarea regional─â, organizat─â, la Atena (Grecia), de Comitetul pentru Politici de Dezvoltare Regional─â al Organiza╚Ťiei pentru Cooperare ╚Öi Dezvoltare Economic─â.

Agenda reuniunii a inclus, printre altele, discu┼úii privind rolul politicilor regionale într-o economie digital─â ╚Öi global─â, privind solu╚Ťii pentru schimb─ârile demografice ╚Öi provoc─ârile sociale, respectiv reconsiderarea politicilor pentru dezvoltare durabil─â printr-o abordare participativ─â.

Participarea la reuniune a constituit un bun prilej pentru secretarul de stat Virgil-Alin Chiril─â de a sublinia eforturile Guvernului României în promovarea dimensiunii teritoriale a coeziunii, pe lâng─â coeziunea economic─â ╚Öi social─â, men╚Ťionând în context inclusiv c─â Pre╚Öedin╚Ťia României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care ╚Ťara noastr─â îl exercit─â în primul semestru al anului 2019, se desf─â╚Öoar─â sub sloganul „Coeziunea, o valoare comun─â european─â“.

Politicile ╚Öi strategiile de dezvoltare regional─â asumate de Guvernul României pun accent pe coeziunea teritorial─â, recunoscând astfel diversitatea teritorial─â ╚Öi oportunitatea valorific─ârii poten╚Ťialului de dezvoltare social─â ╚Öi economic─â bazat pe aceast─â diversitate. În prezent, MDRAP continu─â organizarea, în cadrul Pre╚Öedin╚Ťiei României la Consiliul Uniunii Europene, a activit─â╚Ťilor privind revizuirea Agendei Teritoriale 2020 a Uniunii Europene. Din aceast─â perspectiv─â, este important s─â ne unim eforturile în g─âsirea de solu╚Ťii viabile pentru a ajuta regiunile r─âmase în urm─â s─â recupereze decalajele de dezvoltare, utilizând într-un mod eficient diversitatea teritorial─â ╚Öi evitând fragmentarea“, a declarat secretarul de stat Virgil-Alin Chiril─â.