Proiecte de peste 180 de milioane de lei pentru judetul Valcea

Vineri, 18 Mai 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a semnat ast─âzi, 18 mai, la Râmnicu Vâlcea (jud. Vâlcea), cinci contracte de finan┼úare prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), etapa a II-a, ┼či Programul Opera┼úional Regional 2014-2020.

Este vorba de 2 contracte prin PNDL, a c─âror valoare total─â dep─â┼če┼čte suma de 150 de milioane de lei ┼či care vizeaz─â reabilitarea ╚Öi modernizarea a dou─â drumuri jude┼úene (DJ 658 ┼či DJ 677A).

Celelalte 3 contracte semnate vor primi finan┼úare prin POR 2014-2020, au o valoare total─â de peste 32 de milioane de lei ┼či se refer─â la:

  • un proiect de aproape 20 de milioane de lei, care vizeaz─â restaurarea ┼či valorificarea Muzeului Memorial „Nicolae B─âlcescu”, un obiectiv de patrimoniu cultural na┼úional, inclus în lista monumentelor istorice;
  • dou─â proiecte, în valoare total─â de peste 12 milioane de lei, de care vor beneficia copiii ┼či persoanele cu dizabilit─â┼úi ┼či care vizeaz─â cre┼čterea eficien┼úei energetice la Centrul de Recuperare ┼či Reabilitare Neuropsihiatric─â M─âciuca ┼či la Complexul de servicii comunitare Râmnicu Vâlcea.

Suntem cu to┼úii în slujba cet─â┼úenilor ┼či cel mai important lucru este s─â reu┼čim s─â ridic─âm nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie în localit─â┼úile din care provin. De aceea, în vizitele mele prin ┼úar─â, am insistat ca ale┼čii locali s─â demareze proiectele aprobate prin PNDL ┼či prin programele cu finan┼úare european─â, pentru a se moderniza ┼či reabilita cât mai repede infrastructura de baz─â la nivelul tuturor localit─â╚Ťilor”, a men┼úionat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.