Prima editie a Universitatii CTE 2018 - concluzii

Joi, 29 Noiembrie 2018

În perioada 20-22 noiembrie 2018 a avut loc la sediul Bibliotecii Na╚Ťionale a României din Bucure╚Öti prima edi╚Ťie a Universit─â╚Ťii Cooper─ârii Teritoriale Europene – SmarTransnational Cooperation. Evenimentul, organizat de Autorit─â╚Ťile Na╚Ťionale pentru Programele de Cooperare Teritorial─â European─â din cadrul MDRAP, a fost dedicat profesioni╚Ötilor din comunitatea CTE, reprezentan┼úilor programelor opera╚Ťionale na╚Ťionale cu finan╚Ťare european─â ╚Öi speciali╚Ötilor din domeniul dezvolt─ârii regionale.

Pe parcursul primei zile, participan╚Ťii au avut ocazia s─â asiste la prezentarea rezultatelor de succes înregistrate de beneficiarii români ╚Öi s─â participe la dezbaterea privind viitorul programelor CTE în contextul negocierilor pentru viitoarea perioad─â de programare financiar─â, în prezen╚Ťa managementului programelor Transna╚Ťional Dun─ârea, INTERREG EUROPE ╚Öi URBACT ╚Öi a reprezentan╚Ťilor programelor opera╚Ťionale na╚Ťionale. Participan╚Ťii ╚Öi-au exprimat sprijinul pentru continuarea programelor transna╚Ťionale ╚Öi interregionale ╚Öi în perioada de programare 2021-2027.

În ziua a doua, participan╚Ťii au asistat la prezentarea oportunit─â╚Ťilor de finan╚Ťare disponibile în actuala perioad─â de programare (Programul Transna┼úional Dun─ârea), dar ╚Öi a instrumentelor de cooperare specifice din partea exper╚Ťilor interna╚Ťionali INTERREG EUROPE ┼či URBACT, respectiv Policy Learning Platform ┼či instrumentul Remaking the city URBACT. De asemenea, pe parcursul primelor 2 zile, urm─ârind obiectivul de a cre╚Öte convergen╚Ťa între programele de cooperare teritorial─â european─â ╚Öi programele opera╚Ťionale na╚Ťionale finan╚Ťate din instrumente structurale, s-a desf─â╚Öurat sesiunea Market Place, un spa╚Ťiu de consultare între persoanele resurs─â ale programelor na┼úionale ┼či poten┼úialii beneficiari din rândul publicului CTE. În ziua a treia, exper╚Ťii MDRAP au realizat sesiuni de formare în domeniul planific─ârii strategice ╚Öi managementului financiar, precum ╚Öi în tehnici de comunicare ╚Öi capitalizare a rezultatelor.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a aproximativ 150 de persoane – deciden╚Ťi ╚Öi exper╚Ťi MDRAP ╚Öi MFE, reprezentan╚Ťi de la nivel de management, nivel tehnic ╚Öi beneficiari români ai Programelor Transna╚Ťional Dun─ârea, URBACT ╚Öi INTERREG EUROPE.

Prezent─ârile realizate ╚Öi alte detalii legate de eveniment sunt disponibile pe site-ul Universit─â╚Ťii CTE 2018.