Precizari

Marti, 14 Mai 2019

Ca urmare a apari┼úiei în spa╚Ťiul public a unor informa┼úii eronate referitoare la Hot─ârârea de Guvern privind desfiin┼úarea Centrului de S─ân─âtate Ciacova (jude┼úul Timi╚Ö), Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP) face urm─âtoarele

PRECIZ─éRI:

1. Centrul de S─ân─âtate Ciacova ╚Öi-a încetat activitatea în anul 2011, prin Hot─ârârea de Guvern nr. 212, aprobat─â de Executivul de la acel moment.

2. Ca urmare a H.G. nr. 212, în 2011 personalul angajat a fost redistribuit c─âtre alte unit─â╚Ťi sanitare ╚Öi de asisten╚Ť─â social─â din jude╚Ťul Timi╚Ö, patrimoniul Centrului fiind predat Prim─âriei Ciacova.

3. Astfel, potrivit adresei Prim─âriei Ora╚Öului Ciacova nr. 3863/08.04.2019, personalul de specialitate medico-sanitar ┼či auxiliar sanitar a fost redistribuit în baza prevederilor Ordinului ministrului s─ân─ât─â┼úii nr. 232 din 22 martie 2011 pentru aprobarea condi┼úiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar ┼či auxiliar sanitar din cadrul unit─â┼úilor sanitare propuse a fi reorganizate în c─âmine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unit─â┼úi sanitare, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare, cu excep╚Ťia managerului centrului de s─ân─âtate al c─ârui contract de management a încetat la data de 30.06.2011.

4. Propunerea de reorganizare din anul 2011 a unit─â┼úilor sanitare în c─âmine de b─âtrâni este valabil─â pentru toate unit─â┼úile sanitare prev─âzute în Anexa nr. 2 la Hot─ârârea Guvernului nr. 212/2011, dar Consiliul Local al ora╚Öului Ciacova nu ┼či-a exprimat acordul cu privire la transformarea unit─â┼úii sanitare în C─âmin pentru persoane vârstnice, ceea ce a atras lipsa finan┼ú─ârii acestei unit─â┼úi sanitare.

5. Având în vedere cele precizate mai sus, Consiliul local al ora╚Öului Ciacova a aprobat, în data de 02.04.2018, Hot─ârârea Consiliului Local nr. 25 privind aprobarea propunerii de desfiin╚Ťare a Centrului de S─ân─âtate Ciacova.

6. Conform procedurilor ╚Öi legisla╚Ťiei în vigoare, prezenta propunere de Hot─ârâre de Guvern a fost înaintat─â Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) de c─âtre Institu╚Ťia Prefectului Timi╚Ö, în baza H.C.L Ciacova nr. 25/02.04.2018.

7. Astfel, prezentul proiect de act normativ este promovat în conformitate cu prevederile art. 172 alin. (5) din Legea nr. 95/2006, republicat─â, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare.