POR - Municipiul Braila va achizitiona 10 tramvaie de 18 metri

Marti, 18 Iunie 2019

10 tramvaie, cu o lungime de 18 metri, care vor deservi ruta de transport public cu num─ârul 21 din municipiul Br─âila, vor fi achizi┼úionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Opera┼úional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP).

Ordinul de finan┼úare a proiectului a fost semnat pe 13 iunie 2019, iar investi┼úia va fi implementat─â de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) ┼či municipiul Br─âila (în calitate de partener).

Obiectivul proiectului îl reprezint─â îmbun─ât─â╚Ťirea transportului public local în Br─âila, valoarea finan╚Ť─ârii nerambursabile este de 79.032.583 lei, iar perioada de implementare - de 48 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu num─ârul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile re╚Öedin╚Ť─â de jude╚Ť prin investi╚Ťii bazate pe planurile de mobilitate urban─â durabil─â” din Axa prioritar─â 4 ”Sprijinirea dezvolt─ârii urbane durabile” a POR 2014-2020.

* * *

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regional─â (FEDR), în perioada actual─â de programare. Alocarea estimat─â se ridic─â la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezint─â sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro - contribu╚Ťia na╚Ťional─â. Autoritatea de Management a programului func╚Ťioneaz─â la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finan╚Ťeaz─â proiecte care contribuie la obiectivul general de cre┼čtere a competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, a infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â-┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â-┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic.