POR - A fost publicat ghidul aferent apelului de proiecte pentru Regiunea de Dezvoltare Vest

Miercuri, 28 Martie 2018

Ghidul Solicitantului - Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor aferent apelului de proiecte pentru regiunea Vest, în cadrul Programului Opera┼úional Regional (POR) 2014-2020, a fost aprobat pe 27.03.2018, prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ┼či administra╚Ťiei publice ╚Öi se g─âse┼čte la sec┼úiunea Apeluri.

Ghidul Solicitantului - Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte POR/2018/5/5.1/4, care este valabil pentru proiecte ce urmeaz─â a fi implementate în regiunea Vest, con╚Ťine informa╚Ťiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare ╚Öi de depunere a cererii de finan╚Ťare, condi╚Ťii de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare ┼či contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instruc╚Ťiuni de completare a cererii de finan╚Ťare de c─âtre solicitan╚Ťi.

Depunerea cererilor de finan╚Ťare se face utilizând sistemul electronic - aplica╚Ťia MySMIS.

Este necesar ca valoarea eligibil─â a unui proiect s─â se încadreze în limitele a 100.000 euro ┼či 5 milioane euro. Solicitan┼úii eligibili sunt Autorit─â╚Ťile publice centrale, Unit─â╚Ťile Administrativ-Teritoriale, unit─â┼úi de cult, organiza┼úii nonguvernamentale, precum ┼či parteneriate între entit─â┼úile men┼úionate anterior.

Pentru preg─âtirea proiectelor este prev─âzut─â o perioad─â de aproximativ 3 luni de la data public─ârii Ghidului specific, astfel încât depunerea proiectelor se va face începând cu data de 16.04. 2018, ora 12:00.

Cererile de finan╚Ťare vor putea fi înc─ârcate în aplica┼úia MySMIS pân─â la data de 16.07.2018, ora 12:00.

Apelul este de tip non competitiv având la baz─â principiul „primul venit – primul servit", cu termen limit─â de depunere a cererilor de finan╚Ťare.