PNDL II - retea de apa si canalizare in comuna Zetea

Joi, 13 Septembrie 2018

Ast─âzi, 13 septembrie, a fost recep┼úionat un nou obiectiv de investi┼úii realizat prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (etapa a II-a), coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice. Este vorba despre extinderea, cu aproape patru kilometri, a re┼úelei de ap─â potabil─â ┼či canalizare menajer─â cu bran┼čamente în comuna Zetea (jud. Harghita).

De această investiţie vor beneficia cei aproape 700 de locuitori ai comunei, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.