PNDL I: Investitii de peste 2,3 milioane de lei in judetul Braila

Joi, 6 Decembrie 2018

În perioada 5-6 decembrie 2018, au fost recep┼úionate dou─â obiective de investi┼úii pentru dezvoltarea infrastructurii locale din comuna St─âncu┼úa (jud. Br─âila).

Este vorba de construirea unui pod pe drum agricol peste râul C─âlm─â╚Ťui, în localitatea Cuza Vod─â, în valoare de 803.110 lei, ┼či de construirea a 2 kilometri de canale colectoare pentru preluarea apelor pluviale din rigolele existente în re┼úeaua stradal─â din localitatea St─âncu┼úa, valoarea total─â a investi┼úiei fiind de 1,5 milioane de lei.

Cele dou─â proiecte au fost realizate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (etapa I), subprogramul „Modernizarea satului românesc”, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.

* * *

Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL) este un program de finan╚Ťare multianual, care are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.