Modificari la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere

Vineri, 29 Martie 2019

Ordonan╚Ťa de urgen╚Ť─â a Guvernului pentru instituirea unor m─âsuri în domeniul transportului rutier, precum ╚Öi de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi ╚Öi în regim de închiriere a fost aprobat─â în ╚Öedin╚Ťa de Guvern de ast─âzi, 29 martie a.c.

Actul normativ prevede trecerea transportului în regim de închiriere din responsabilitatea autorit─â╚Ťilor administra╚Ťiei publice locale în cea a Ministerului Transporturilor, m─âsur─â necesar─â dat fiind caracterul regional/na╚Ťional al acestei activit─â╚Ťi dar ╚Öi nevoia uniformiz─ârii regulamentelor de func╚Ťionare a transporturilor în regim de închiriere la nivel local.

Ordonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â adoptat─â ast─âzi contribuie la combaterea pirateriei din transportul de persoane prin eliminarea sintagmei “în mod repetat” de la sanc╚Ťiunea aplicabil─â persoanelor fizice sau juridice ce deruleaz─â activit─â╚Ťi de transport, contra cost, f─âr─â a de┼úine autoriza╚Ťie valabil─â.

Guvernul României sus╚Ťine necesitatea legifer─ârii serviciilor de transport de tip ridesharing prin intermediul platformelor tehnologice astfel încât, în cel mai scurt timp, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Ministerul Transporturilor vor promova un act normativ de reglementare a activit─â╚Ťilor de acest tip.