MDRAP sprijina infrastructura de sanatate din Techirghiol

Miercuri, 20 Martie 2019

1.400 de copii vor beneficia de condiţii moderne de recuperare balneologică în secţia neuro-psiho-motorie din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Proiectul a fost demarat astăzi, 20 martie, în prezenţa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi a ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, şi va fi realizat de MDRAP, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Astăzi este un moment de bucurie! Sunt fericit că putem susţine acest proiect de suflet, al meu şi al colegilor din minister, pentru că nu este nimic mai important decât să investim în sănătate şi să contribuim la recuperarea cât mai rapidă a micilor pacienţi!”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Valoarea contractului este de aproape 27 milioane de lei, iar corpurile reabilitate vor avea o capacitate de 185 de paturi şi săli de tratament, gimnastică şi recuperare, grădiniţă, bibliotecă, săli de clasă, ateliere şi spaţii conexe.

Tot astăzi, ministrul dezvoltării a semnat şi un contract de finanţare din fonduri europene, pentru valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol, prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, are o durată de implementare de 42 de luni şi o valoare totală de 10,7 milioane de lei.

Mă bucur că, azi, la Techirghiol, pot pune umărul la lucrurile bune care se întâmplă şi că una dintre principalele doleanţe ale comunităţii de aici îşi găseşte rezolvarea prin acest contract de finanţare”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.