MDRAP: primele doua sesiuni de instruire privind implementarea SNA

Vineri, 31 August 2018

În perioada 27-30 august a.c., s-au desf─â╚Öurat, la Bra╚Öov, primele dou─â sesiuni de instruire a personalului responsabil cu implementarea Strategiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie (SNA) de la nivelul administra╚Ťiei publice locale. Acestea fac parte din seria celor 16 evenimente pe care Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP) le va organiza pân─â în luna octombrie a.c. La fiecare ac╚Ťiune au participat câte 25 de persoane, responsabili SNA din cadrul prim─âriilor ╚Öi consiliilor jude╚Ťene din jude╚Ťele Bra╚Öov, Covasna, Buz─âu, Arge╚Ö ╚Öi Sibiu.

Subiectele abordate în cadrul sesiunilor de instruire au vizat: identificarea riscurilor de corup╚Ťie ╚Öi a m─âsurilor de remediere a acestora; elaborarea unui plan de integritate; studii de caz ╚Öi exerci╚Ťii specifice tematicii; întocmirea raport─ârilor periodice necesare monitoriz─ârii centralizate realizat─â de MDRAP la nivel na╚Ťional.

Cele 16 sesiuni de instruire sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai bun─â strategie de prevenire a corup╚Ťiei în administra╚Ťia public─â”, cod SIPOCA 61, fiind sus╚Ťinute de câte doi reprezentan╚Ťi ai Direc╚Ťiei Integritate, Bun─â Guvernare ╚Öi Politici Publice, structura din cadrul MDRAP responsabil─â cu monitorizarea implement─ârii SNA la nivel local.