MDRAP organizeaza prima editie a Universitatii Cooperarii Teritoriale Europene (CTE)

Marti, 18 Septembrie 2018

Save the Date!

În perioada 20-22 noiembrie 2018, Ministerul Dezvolt─ârii ┼či Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) va organiza prima edi╚Ťie a Universit─â╚Ťii Cooper─ârii Teritoriale Europene (CTE). Evenimentul se va desf─â╚Öura la Bucure╚Öti, la sediul Bibliotecii Na╚Ťionale a României, în perioada 20-22 noiembrie 2018.

ETC UNIVERSITY - SmarTransnational Cooperation este organizat la ini┼úiativa MDRAP, în calitate de Autoritate Na╚Ťional─â pentru programele de cooperare european─â, cu scopul de a ini┼úia un cadru comun de dialog ┼či înv─â╚Ťare pentru beneficiarii, deciden┼úii ┼či to┼úi cei interesa┼úi de domeniul cooper─ârii teritoriale europene.

Pe durata celor 3 zile, participan╚Ťii se vor familiariza cu cele mai bune rezultate ale programelor CTE din România, vor fi instrui╚Ťi în tehnici de planificare strategic─â, financiar─â, de comunicare ┼či capitalizare a rezultatelor în cadrul proiectelor CTE ┼či vor participa la dezbaterea privind viitorul cooper─ârii în perioada 2021-2027, al─âturi de actori relevan┼úi de la nivel na┼úional ┼či interna┼úional.

Evenimentul î┼či propune s─â consolideze comunitatea cooper─ârii teritoriale europene, s─â vin─â în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor programelor din cadrul Obiectivului CTE ┼či s─â faciliteze un cadru pentru o mai bun─â interac╚Ťiune între programele opera╚Ťionale finan╚Ťate din instrumentele politicii europene de coeziune. De asemenea, evenimentul cuprinde o component─â de dezbatere asupra viitorului programelor CTE post-2020, în contextul lans─ârii propunerilor de regulamente pentru arhitectura institu╚Ťional─â a viitoarei perioade de programare financiar─â 2021–2027 ╚Öi a prelu─ârii Pre╚Öedin╚Ťiei Consiliului UE de c─âtre România pe 1 ianuarie 2019.

Se a╚Öteapt─â participarea a 150 de persoane: beneficiari ai proiectelor CTE, factori de decizie na┼úionali ┼či europeni, exper┼úi specializa╚Ťi în instrumente specifice de cooperare teritorial─â, care vor participa la dezbateri, training-uri, sesiuni de tip market place, prezent─âri interactive.

Evenimentul constituie o bun─â oportunitate de a înv─â╚Ťa din cele mai bune practici de cooperare transna╚Ťional─â ╚Öi interregional─â, de a analiza oportunit─â╚Ťile oferite de urm─âtoarea perioad─â de programare ┼či de a îmbun─ât─â╚Ťi tehnicile de implementare a proiectelor CTE.

Mai multe detalii organizatorice vor fi disponibile în urm─âtoarea perioad─â.