Investitiile MDRAP in judetul Alba, prezentate de viceprim-ministrul Paul Stanescu

Vineri, 5 Octombrie 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, s-a întâlnit ast─âzi, 5 octombrie 2018, la Alba Iulia, cu autorit─â┼úile publice locale din jude┼úul Alba. Cu aceast─â ocazie, viceprim-ministrul Paul St─ânescu a prezentat stadiul unor programe ┼či proiecte derulate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), precum ┼či investi┼úiile ministerului în acest jude┼ú.

„Suntem cu to┼úii în slujba cet─â┼úenilor ┼či cel mai important lucru este s─â reu┼čim s─â cre┼čtem nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie în localit─â┼úile din care provin. De aceea, în vizitele mele prin ┼úar─â, am insistat ca ale┼čii locali s─â urm─âreasc─â în permanen┼ú─â proiectele aprobate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL) ┼či prin programele cu finan┼úare european─â, pentru a se moderniza ┼či reabilita cât mai repede infrastructura de baz─â la nivelul tuturor localit─â╚Ťilor: drumuri, sisteme de alimentare cu ap─â ┼či canalizare, ┼čcoli, gr─âdini┼úe, dispensare etc.”, a men┼úionat ministrul dezvolt─ârii.

Astfel, în jude┼úul Alba, au fost finan┼úate, pân─â în prezent, prin prima etap─â a PNDL, 96 de obiective de investi┼úii (în valoare total─â de peste 250 de milioane de lei), iar, prin etapa a II-a a PNDL, s-au semnat 134 de contracte (în valoare total─â de peste 620 de milioane de lei).

Localit─â┼úile din Alba beneficiaz─â ┼či de proiecte finan┼úate din fonduri europene, prin Programul Opera┼úional Regional 2014-2020: au fost semnate 13 contracte, în valoare total─â de aproape 60 de milioane de euro, iar alte 96 de proiecte (în valoare de aproximativ 287 de milioane de euro) se afl─â în diverse stadii.

De asemenea, prin programele derulate de Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI), institu┼úie aflat─â în coordonarea MDRAP, în jude┼úul Alba au fost recep┼úionate, din anul 2002 ┼či pân─â în prezent, 61 de obiective – c─âmine culturale, s─âli de sport, bazine de înot (în valoare total─â de peste 85 de milioane de lei), alte 6 proiecte (în valoare total─â de peste 6 milioane de lei) aflându-se în diverse stadii de execu┼úie.

Nu în ultimul rând, viceprim-ministrul Paul St─ânescu a vorbit ┼či despre proiectele derulate în jude┼ú cu ocazia anivers─ârii, în acest an, a Centenarului Marii Uniri: 8 proiecte (în valoare total─â de aproape 48 de milioane de lei) finan┼úate de MDRAP (prin PNDL) ┼či 19 proiecte (în valoare total─â de peste 8 milioane de lei) finan┼úate de Ministerul Culturii ┼či Identit─â┼úii Na┼úionale: „Suntem în anul Centenarului - un moment istoric pentru români ╚Öi pentru România, un bun prilej s─â ne redefinim rolul ╚Öi locul pe harta lumii. Am f─âcut pa╚Öi importan╚Ťi pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, îns─â numai împreun─â, implica╚Ťi ╚Öi determina╚Ťi, vom reu╚Öi s─â construim o Românie puternic─â ╚Öi respectat─â, o Românie unde primeaz─â libert─â╚Ťile ╚Öi drepturile cet─â╚Ťeanului!”