Infrastructura rutiera modernizata in Drobeta Turnu Severin, cu fonduri PNDL

Joi, 14 Decembrie 2017

I Galerie foto I

Infrastructura rutier─â din dou─â cartiere m─ârgina╚Öe ale municipiului Drobeta Turnu Severin va fi modernizat─â prin intermediul Programului Na╚Ťional de Dezvoltare Local─â (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene.

Contractele de finan╚Ťare au fost semnate de viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ╚Öi fondurilor europene.

“La sfâr╚Öitul lunii noiembrie ne-am întâlnit cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin pentru 9 proiecte de infrastructur─â educa╚Ťional─â, iar acum am acordat finan╚Ťarea pentru 37 de str─âzi din cartierele m─ârgina╚Öe. Sunt exemple concrete de dezvoltare a infrastructurii, care se traduc în servicii publice locale mai bune pentru cet─â╚Ťeni” a declarat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Este vorba despre cartierele Schela Cladovei, Dudașul Schelei și Gura Văii din oraș. Valoarea proiectelor este de 2.874.382 euro, sume ce provin din bugetul proiectului alocat etapei a II-a a PNDL. Lungimea totală a străzilor care urmează să fie asfaltate este de aproximativ 12 km.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.