Guvernul a aprobat finantarea unor lucrari suplimentare la stadionul din Targu Jiu

Joi, 13 Septembrie 2018

Ast─âzi, 13 septembrie, printr-o Hot─ârâre de Guvern, au fost reaproba┼úi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea ┼či extinderea capacit─â┼úii Stadionului Municipal din Târgu Jiu.

Obiectivul de investi┼úii face parte din subprogramul „Complexuri Sportive”, inclus în „Programul na┼úional de construc┼úii de interes public sau social”, ┼či este realizat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP), prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI).

Conform situa╚Ťiei actuale, pentru a îndeplini condi╚Ťiile de func╚Ťionare, este nevoie de:

• realizarea unor ecrane de protec╚Ťie la foc cu o l─â╚Ťime de minimum 4 metri, pe toat─â în─âl╚Ťimea intersec╚Ťiei;

• construirea unor re╚Ťele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca Prim─âria Târgu Jiu s─â realizeze bazinul de reten╚Ťie, pompele ┼či separatorul de hidrocarburi, conform reglement─ârilor în vigoare;

• lucr─âri pentru adaptarea pistei de atletism, în scopul omolog─ârii acesteia;

• alte lucr─âri care nu au fost cuprinse în proiectul ini╚Ťial privind alimentarea cu energie electric─â, extinderea re╚Ťelelor exterioare de alimentare cu ap─â ╚Öi canalizare, refacerea re╚Ťelei de alimentare cu ap─â potabil─â ╚Öi canalizare menajer─â ╚Öi re╚Ťeaua de canalizare pluvial─â.

Astfel, actul normativ aprobat ast─âzi prevede finan╚Ťarea amenaj─ârilor exterioare ╚Öi a tuturor lucr─ârilor necesare pentru punerea în func╚Ťiune a stadionului de fotbal în condi╚Ťiile prev─âzute de legislatia specific─â în vigoare. Valoarea total─â a acestor lucr─âri suplimentare, care au o durat─â de 4 luni, este de 23,30 de milioane de lei, din care 17,95 de milioane de lei sunt asigura┼úi de MDRAP prin CNI, iar 5,35 de milioane de lei reprezint─â finan╚Ťarea de la bugetul local al municipiului Târgu Jiu.