Finantari de 2,7 miliarde de lei, asigurate de MDRAP in judetul Dambovita

Miercuri, 27 Martie 2019

„S─ân─âtatea ┼či educa┼úia nu pot fi gândite decât în rela┼úie direct─â cu cet─â┼úeanul întrucât acesta este beneficiarul direct al investi┼úiilor în cele dou─â domenii! Este ┼či motivul pentru care ne-am asumat prin Programul de Guvernare 2018-2020 s─â asigur─âm fondurile necesare pentru a avea unit─â┼úi sanitare ┼či de înv─â┼ú─âmânt moderne, echipate corespunz─âtor ┼či care s─â r─âspund─â nevoilor cet─â┼úenilor. Iar contractele pe care le semn─âm ast─âzi reprezint─â dovada clar─â c─â ne preocup─â atât s─ân─âtatea oamenilor, cât ┼či educa┼úia copiilor no┼čtri!”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice.

Afirma┼úia a fost f─âcut─â ast─âzi, 27 martie, la Târgovi┼čte, când ministrul dezvolt─ârii a vizitat, împreun─â cu Rovana Plumb (ministrul fondurilor europene), Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Jude┼úean de Urgen┼ú─â ┼či a semnat cinci contracte de finan┼úare (prin Programul Opera┼úional Regional 2014-2020), în valoare total─â de 47,69 milioane lei, pentru modernizarea infrastructurii medicale ┼či educa┼úionale din jude┼úul Dâmbovi┼úa.

Dou─â proiecte se refer─â la reabilitarea, modernizarea, extinderea ┼či dotarea Ambulatoriului de specialitate ┼či a Unit─â┼úii de primiri urgen┼úe din cadrul Spitalului Jude┼úean de Urgen┼ú─â Târgovi┼čte, în vederea îmbun─ât─â┼úirii calit─â┼úii ┼či eficien┼úei spitalice┼čti de urgen┼ú─â. Valoarea total─â a celor dou─â proiecte este de 17,5 milioane lei, din care aproximativ 12,2 milioane lei (70%) sunt asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regional─â (FEDR), iar diferen┼úa reprezint─â fonduri de la bugetul na┼úional (28%) ┼či contribu┼úia beneficiarului (2%).

Infrastructura educa┼úional─â din Dâmbovi┼úa va beneficia de fonduri europene pentru modernizarea ┼či dotarea ┼čcolii gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgovi┼čte, a gr─âdin┼úei cu program prelungit „Raz─â de Soare” din Târgovi┼čte, precum ┼či pentru transformarea gr─âdini┼úei cu program normal din comuna Gura Ocni┼úei în gr─âdini┼ú─â cu program normal ┼či prelungit. Valoarea total─â a celor trei proiecte este de aproape 30,2 milioane lei, iar beneficiarii direc┼úi sunt cei aproximativ 1.500 de pre┼čcolari ┼či elevi din aceste unit─â┼úi de înv─â┼ú─âmânt.

Pân─â în prezent, în jude┼úul Dâmbovi┼úa, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), prin programele pe care le coordoneaz─â, a asigurat finan┼ú─âri de 2,7 miliarde de lei, dintre care 1,5 miliarde lei reprezint─â fonduri europene prin POR (pentru cele 91 proiecte derulate în jude┼ú).