DEPABD accepta extrasul de carte funciara emis online

Vineri, 16 Noiembrie 2018

Începând de ast─âzi, prezentarea contractului de vânzare-cump─ârare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciar─â semnat ╚Öi ╚Ötampilat, eliberat de oficiile de cadastru ╚Öi publicitate imobiliar─â, nu mai este obligatorie pentru ob╚Ťinerea documentelor de identitate.

Extrasele de carte funciar─â emise online de Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Cadastru ╚Öi Publicitate Imobiliar─â (ANCPI) sunt acceptate de Direc╚Ťia pentru Eviden╚Ťa Persoanelor ╚Öi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD). Astfel, persoanele care solicit─â eliberarea actelor de identitate pot depune extrasul de carte funciar─â ob╚Ťinut online la toate cele peste 570 de birouri ale DEPABD din ╚Ťar─â, pentru a face dovada adresei de domiciliu.

Demersul, ini╚Ťiat de ANCPI ╚Öi acceptat de DEPABD, vine în sprijinul cet─â╚Ťenilor, care nu mai sunt nevoi╚Ťi s─â se deplaseze la sediile oficiilor de cadastru pentru a solicita ╚Öi pentru a ridica extrasul de carte funciar─â pentru informare. DEPABD, aflat─â în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, s-a al─âturat celor 17 institu╚Ťii bancare ╚Öi nebancare care accept─â extrasul de carte funciar─â eliberat online.

Persoanele care solicit─â eliberarea c─âr╚Ťilor de identitate pot depune la dosar extrasul de carte funciar─â emis online, pe platforma epay.ancpi.ro. Pre╚Ťul acestuia este de 20 de lei, iar documentul poate fi transmis pe loc dac─â actele respective sunt disponibile în format electronic. În situa╚Ťia în care cartea funciar─â nu este introdus─â în sistemul electronic, angaja╚Ťii oficiilor de cadastru ╚Öi publicitate imobiliar─â fac conversia documentului în format electronic ╚Öi îl expediaz─â solicitantului.

În prezent, num─ârul de imobile înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru ╚Öi carte funciar─â este de aproximativ 12 milioane, reprezentând tot atâtea c─âr╚Ťi funciare. Cifra reprezint─â aproape 30% din num─ârul total estimat de imobile din România.

Persoan─â de contact:

Andreea CRASNOPOLSCHI
Tel. 0721.371.602
E-mail: andreea.crasnopolschi@ancpi.ro
comunicare@ancpi.ro