Comunicat de presa

Marti, 19 Martie 2019

Proiectul de ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â a Guvernului pentru instituirea unor m─âsuri în domeniul transportului rutier, precum ╚Öi de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi ╚Öi în regim de închiriere va intra pe ordinea de zi a ╚Öedin╚Ťei de Guvern de s─âpt─âmâna viitoare.

Proiectul de ordonan┼ú─â de urgen┼ú─â a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP) ╚Öi cel al Ministerului Transporturilor (MT) în data de 1 martie 2019 iar termenul de transmitere a propunerilor ┼či observa┼úiilor cu privire la proiectul actului normativ s-a încheiat pe 11 martie 2019. Totodat─â, a fost organizat─â ┼čedin┼úa comun─â a Comisiilor de Dialog Social de la nivelul Ministerului Transporturilor ┼či Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, proiectul fiind însu┼čit de conducerea ambelor ministere.

În procesul de consultare public─â, la MDRAP au fost înregistrate 24 de sesiz─âri astfel: 18 de la persoane fizice; 3 de la operatori economici; 3 de la unit─â┼úi administrativ-teritoriale.

Pân─â la aceast─â dat─â au fost formulate de c─âtre MDRAP, potrivit competen┼úelor, 10 r─âspunsuri, restul fiind în competen┼úa Ministerului Transporturilor ╚Öi transmise, prin urmare, acestei institu╚Ťii.

Men┼úion─âm faptul c─â, în cel mai scurt timp, proiectul de act normativ va fi promovat pe circuitul de avizare interministerial─â, potrivit legii.