Complexul olimpic de natatie Otopeni, aproape finalizat

Luni, 18 Martie 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a verificat, ast─âzi, 18 martie 2019, stadiul lucr─ârilor la Complexul olimpic de nata┼úie Otopeni, obiectiv realizat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI).

Valoarea investi┼úiei este de 158,13 milioane lei, finan┼úarea fiind asigurat─â prin subprogramul „Bazine de înot”.

Este cel mai modern complex olimpic de nata╚Ťie din România. M─â bucur s─â constat c─â lucr─ârile se apropie de final. Voi urm─âri personal finalizarea acestei investi╚Ťii extrem de important─â pentru întreg sportul românesc”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu.

Complexul din Otopeni va avea o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, s─âli de for┼ú─â, s─âli metodice, saune, cabinet medical, sal─â de conferin┼úe, cabine pentru pres─â ┼či o sal─â de antrenament pentru sportivii de la s─ârituri cu în─âl┼úime liber─â mare – 6m.

Obiectivul include:

  • un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabil─â);
  • un bazin olimpic de s─ârituri (21 x 25 m, cu adâncime variabil─â 3.5-5 m);
  • un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabil─â H = 1.36-1.81 m);
  • un bazin de ini┼úiere ┼či recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de ini┼úiere ┼či recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de ini┼úiere ┼či recuperare cu form─â semicircular─â (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).

În acest moment, se execut─â lucr─âri de bran╚Öamente la utilit─â╚Ťi, lucr─âri ce revin în sarcina beneficiarului - UAT Otopeni. Totodat─â, la nivelul CNI se afl─â în achizi╚Ťie lucr─âri necesare finaliz─ârii, precum ╚Öi dot─ârii obiectivului de investi┼úii.