CNI a receptionat astazi, la Arad, o investitie importanta pentru sportul romanesc

Luni, 1 Octombrie 2018

Ast─âzi, 1 octombrie, a fost recep┼úionat bazinul de înot din Arad, realizat prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu╚Ťie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP).

Pân─â în prezent, municipiul Arad s-a eviden╚Ťiat în domeniul sportiv, îndeosebi la sec╚Ťia de înot, prin numeroase rezultate notabile la competi╚Ťiile de nivel na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional.

Dat─â fiind lipsa unei baze sportive care s─â permit─â desf─â╚Öurarea în condi╚Ťii optime a antrenamentelor sportive ╚Öi a competi╚Ťiilor, necesitatea investi╚Ťiei realizate de c─âtre CNI este evident─â, bazinul de înot reprezentând o oportunitate în special pentru sportivii de performan╚Ť─â, dar ╚Öi pentru publicul larg.

Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele Federa╚Ťiei Interna╚Ťionale de Nata╚Ťie Amatoare ╚Öi cuprinde un bazin de competi╚Ťie (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m ╚Öi o adâncime de 2,30 m) ┼či un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m ╚Öi o adâncime variabil─â între 1,20 – 1,60 m). Capacitatea maxim─â este de 166 de persoane/or─â (pentru bazinul competi╚Ťional), respectiv 65 de persoane/or─â (pentru cel de antrenament).

Cl─âdirea este organizat─â pe trei niveluri:

• subsolul – utilizat ca spa┼úiu tehnic;

• parterul - destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor (cabinet medical pentru control antidoping, camere pentru arbitri ╚Öi observatori, depozit materiale sportive) ┼či bazinelor;

• etajul - rezervat celor 2 tribune (cu o capacitate total─â de 400 de locuri) ┼či circula┼úiei spectatorilor.

Valoarea total─â a contractului este de aproximativ 23.400.000 lei cu TVA, finan╚Ťarea fiind asigurat─â atât de c─âtre MDRAP, prin CNI, cât ╚Öi de c─âtre Unitatea Administrativ-Teritorial─â Arad.

Acesta este cel de-al 20-lea bazin de înot finalizat de CNI în cadrul subprogramului „Bazine de înot”; 7 dintre acestea sunt destinate sportului de performan╚Ť─â ╚Öi alte 13 sunt, în principal, pentru uz didactic.