CNI a finalizat si predat catre beneficiari patru noi obiective de investitii

Marti, 4 Septembrie 2018

S─âpt─âmâna trecut─â, Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu╚Ťie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP), a recep╚Ťionat ╚Öi predat c─âtre beneficiari patru noi obiective de investi╚Ťii, respectiv o sal─â de sport, dou─â a╚Öez─âminte culturale ╚Öi un complex de chilii cu anexe gospod─âre╚Öti la M─ân─âstirea Dragomirna. Proiectele CNI au fost realizate prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Cele patru obiective de investi╚Ťii au fost realizate în:

•   jude╚Ťul Ia╚Öi (localitatea Târgu Frumos): sal─â de sport cu tribun─â de 180 de locuri, la Liceul Teoretic “Ion Neculce”;
•   jude╚Ťul Suceava (localitatea Dragomirna): construire chilii cu anexe gospod─âre╚Öti la M─ân─âstirea Dragomirna;
•   jude╚Ťul Cara╚Ö Severin (comuna Sasca Montan─â, sat Bogodin╚Ť): reabilitare a╚Öez─âmânt cultural;|

•   jude╚Ťul Teleorman (localitatea Buzescu): reabilitare a╚Öez─âmânt cultural.

Sala de sport din localitatea Târgu Frumos este realizat─â dup─â un proiect tip al CNI, este de tip monovolum, structurat─â astfel încât parterul este dedicat sportivilor ╚Öi activit─â╚Ťilor sportive, iar etajul constituie tribuna pentru cei 180 de spectatori. Sala de sport a fost prev─âzut─â pentru practicarea mai multor discipline sportive (handbal, baschet, tenis ╚Öi volei) ┼či poate fi utilizat─â atât pentru competi╚Ťii de nivel local, cât ╚Öi jude╚Ťean.

În cazul M─ân─âstirii Dragomirna, investi╚Ťia a presupus execu╚Ťia unei cl─âdiri noi, care s─â respecte normele ╚Öi standardele în vigoare, precum ╚Öi specificitatea activit─â╚Ťilor m─ân─âstire╚Öti. Astfel, noul corp de cl─âdire are la parter spa╚Ťii dedicate buc─ât─âriei, s─âlii de mese, s─âlii de ╚Öedin╚Ťe ╚Öi cabinetelor medicale, iar etajul ╚Öi mansarda sunt destinate chiliilor.

Lucr─ârile privind cele dou─â a╚Öez─âminte culturale din jude┼úele Cara┼č Severin ┼či Teleorman au constat în realizarea unor lucr─âri de consolidare, refacerea sau înlocuirea elementelor structurale degradate, interven╚Ťii la nivelul finisajelor interioare ╚Öi exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cl─âdirilor. De asemenea, au avut loc interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor (electrice, termice, sanitare ╚Öi de protec┼úie la incendiu), precum ┼či asigurarea utilit─â╚Ťilor, dot─ârilor ╚Öi echipamentelor necesare.

Valoarea total─â a contractelor aferente celor patru obiective a fost de peste 14.841.000 de lei cu TVA. Investi╚Ťiile au fost predate c─âtre beneficiari prin protocol de predare-primire, ace╚Ötia urmând s─â stabileasc─â modul de exploatare a acestora.

Finan╚Ťarea s-a asigurat, în condi╚Ťiile legii, de c─âtre MDRAP prin CNI S.A. în limita fondurilor alocate anual cu aceast─â destina╚Ťie, respectiv pentru Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, se pot realiza obiective de investi╚Ťii în cadrul a 10 subprograme, a╚Öa cum sunt acestea definite de OG 25/2001 cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare. De asemenea, în cadrul Programului de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social se pot finan╚Ťa ╚Öi alte obiective de interes public sau social în domeniul construc┼úiilor mai exact orice tip de construc┼úii care se realizeaz─â pentru satisfacerea nevoilor materiale ale comunit─â┼úilor locale, inclusiv la nivel na┼úional.