CNI - 400 de terenuri de sport pentru Romania

Miercuri, 10 Iulie 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, ╚Öi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica D─âncil─â au sus┼úinut, ast─âzi, 10 iulie 2019, o conferin╚Ť─â de pres─â privind terenurile de sport ce vor fi realizate de Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI).

Astfel, au fost prezentate cele 3 proiecte tip ce vor fi implementate: Baza sportivă de Tip 1, Baza sportivă de Tip 2 și Bază sportivă de Tip 2 pentru nevăzători.

Valoarea estimat─â pentru baza sportiv─â de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, pentru cea de tip 2 - 0,40 milioane euro, iar valoarea estimat─â pentru o baz─â sportiv─â destinat─â nev─âz─âtorilor este de 57.500 de euro. În total, ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimat─â de aproximativ 298 milioane de euro.

Dup─â etapele necesare promov─ârii indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare dintre acestea, se vor demara procedurile de achizi╚Ťie public─â privind contractarea lucr─ârilor de proiectare ╚Öi execu╚Ťie. Tot ast─âzi, Vasile-Daniel Suciu ╚Öi Gheorghe Popescu au vizitat cele 3 stadioane pe care se vor desf─â╚Öura meciuri în timpul Campionatului European de Fotbal 2020 ╚Öi au prezentat stadiul lucr─ârilor în cadrul conferin╚Ťei de pres─â:

Este extrem de important s─â urm─ârim în continuare termenele ┼či s─â verific─âm în mod constant stadiul ┼či calitatea execu┼úiei lucr─ârilor la aceste obiective, nu numai pentru a ne respecta angajamentele, ci ╚Öi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure ┼či eficiente, care s─â ridice Bucure┼čtiul la un nivel de infrastructur─â sportiv─â similar cu cel al marilor ora╚Öe europene”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

La Stadionul Steaua lucr─ârile de infrastructur─â s-au executat în propor╚Ťie de 95%, iar în acest moment, se desf─â╚Öoar─â lucr─âri la partea de suprastructur─â a stadionului. Pentru Stadionul Giule╚Öti au fost finalizate lucr─ârile de demolare a construc╚Ťiei vechi, se execut─â lucr─âri pentru incinta de pilo╚Ťi fora╚Ťi, urmând ca la începutul s─âpt─âmânii viitoare s─â fie ob╚Ťinut─â Autoriza╚Ťia de Construire.

Totodat─â, au fost finalizate lucr─ârile de demolare a construc╚Ťiilor existente pe Stadionul Arcul de Triumf, iar luni, 8 iulie a.c., au început lucr─ârile de infrastructur─â la acest stadion (s─âp─âtura ╚Öi funda╚Ťiile de beton armat).