Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea patinoarului artificial din Gheorgheni si pentru constructia salii polivalente din Pitesti

Joi, 18 Aprilie 2019

Indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, modernizarea, extinderea ┼či dotarea patinoarului artificial din municipiul Gheorgheni (jud. Harghita) au fost aproba┼úi de Guvernul României, în ┼čedin┼úa de ast─âzi.

Necesitatea reabilit─ârii acestui obiectiv este dat─â, în principal, de importan┼úa continu─ârii tradi┼úiei hocheiului în regiune, întrucât, înc─â din anul 1949, în Gheorgheni se practic─â hocheiul institu╚Ťionalizat (190 de copii sunt juc─âtori activi ╚Öi în momentul de fa╚Ť─â).

Lucr─ârile de modernizare au o valoare de 42.148.000 lei ┼či constau în:

  • schimbarea acoperi┼čului
  • extinderea tribunei, a spa┼úiilor tehnice ┼či a anexelor
  • realizarea c─âilor de evacuare necesare ┼či a unei parc─âri
  • construirea unui corp nou pentru antrenamente/sal─â de for╚Ť─â/sal─â de gimnastic─â
  • construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, pân─â în prezent nefiind realizate repara╚Ťii capitale la cl─âdire. În aceste condi┼úii, patinoarul nu mai corespunde standardelor interna╚Ťionale ┼či nu permite organizarea unor competi╚Ťii la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vie╚Ťii sportive din zon─â.

Tot în ┼čedin┼úa de guvern de ast─âzi au fost aproba┼úi ┼či indicatorii tehnico-economici pentru construc┼úia unei s─âli polivalente în municipiul Pite┼čti (jud. Arge┼č), în vederea g─âzduirii competi╚Ťiilor din diverse discipline sportive, cu o capacitate de 4.900 locuri în tribune.

Astfel, se prevede concep╚Ťia unui spa╚Ťiu multifunc╚Ťional desf─â┼čurat pe 4 nivele (parter+3 etaje) ┼či echipat pentru desf─â╚Öurarea la cel mai înalt nivel competi╚Ťional a jocurilor de volei, baschet, handbal, miniftbal, etc., dar ╚Öi organizarea de evenimente sportive pentru tenis de câmp, tenis de mas─â, lupte, sporturi individuale etc. Adiacent func╚Ťiunilor sportive, vor fi realizate zone de agrement, comerciale, pentru conferin┼úe, zone unde pot func╚Ťiona s─âli de fitness etc.

Terenul pe care se propune realizarea acestui obiectiv este situat pe strada Basarabia, nr. 35, iar valoarea investiţiei este de 99.459.000 lei.

Finan┼úarea ambelor obiective va fi asigurat─â de Compania Na┼úional─â de Investi┼úii - CNI (institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice).

* * *

Pân─â în prezent, CNI a finalizat:

  • 3 patinoare artificiale (la Bra╚Öov – jud. Bra┼čov, Câr┼úa - jud. Harghita ┼či Târgu Secuiesc – jud. Covasna), în valoare total─â de 76,88 milioane de lei;
  • 1.109 s─âli de sport, cu o valoare total─â de 2,765 miliarde de lei, dintre care 19 sunt s─âli multifunc╚Ťionale cu capacit─â╚Ťi între 1.200 ╚Öi 4.000 de locuri ╚Öi a c─âror valoare se ridic─â la 423,15 milioane lei.