ANL a receptionat 38 de locuinte pentru tineri in Rovinari

Miercuri, 26 Septembrie 2018

38 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate mar╚Ťi, 25 septembrie 2018, în ora╚Öul Rovinari, jude╚Ťul Gorj. Locuin╚Ťele (38 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Sporturilor, nr. 23, bl. P14, ┼či sunt repartizate pe 2 tronsoane cu regim de în─âl┼úime S+P+4E (subsol + parter + 4 etaje).

Pân─â în prezent, în ora╚Öul Rovinari, au fost finalizate, în total, 96 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentul din str. 22 Decembrie1989. La nivelul jude╚Ťului Gorj, ANL a finalizat, în cadrul aceluia╚Öi program, 726 de unit─â╚Ťi locative.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.