ANL a receptionat 31 de locuinte pentru tineri, specialisti in sanatate, in orasul Braila

Vineri, 7 Iunie 2019

31 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, speciali╚Öti în s─ân─âtate, au fost recep╚Ťionate miercuri, 5 iunie 2019, în ora╚Öul Br─âila (jud. Br─âila).

Locuin╚Ťele au fost construite în amplasamentul din strada Buz─âului, nr. 15A, cu regim de în─âl┼úime P+3E (parter + 3etaje).

În ora╚Öul Br─âila, ANL (institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice) a finalizat, în cadrul aceluia╚Öi program, 760 de unit─â╚Ťi locative, situate în amplasamentele:

  • ╚śoseaua Baldovine╚Öti (80 de unit─â╚Ťi locative)
  • Cartier Br─âili╚Ťa (104 unit─â╚Ťi locative)
  • Cartier Br─âili╚Ťa, strada Viilor, Vadu Cataga╚Ťei, etapa II (136 de unit─â╚Ťi locative)
  • Cartier Br─âili╚Ťa, strada Viilor, Vadu Cataga╚Ťei, etapa III (136 de unit─â╚Ťi locative)
  • Cartier Lacul Dulce (248 de unit─â╚Ťi locative)
  • Cartier Apollo, bloc F, G, H (56 de unit─â╚Ťi locative)

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.