ANL a receptionat 12 locuinte pentru tineri in Comuna Potlogi

Joi, 6 Decembrie 2018

12 locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate joi, 6 decembrie 2018, în Comuna Potlogi (jude╚Ťul Dâmbovi╚Ťa). Locuin╚Ťele (1 apartament cu o camer─â, 1 apartament cu 2 camere ╚Öi 10 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Constantin Brâncoveanu, nr. 67, cu regim de în─âl┼úime St+P+2E (subsol tehnic + parter + 2 etaje).

Acestea sunt primele locuin┼úe finalizate, pân─â în prezent, în localitatea Potlogi, în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii.

În jude╚Ťul Dâmbovi╚Ťa, ANL a finalizat, în cadrul aceluia╚Öi program, 1.070 de unit─â╚Ťi locative.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL