ANCPI - A inceput licitatia pentru inregistrarea sistematica din bani europeni a primelor 194 de localitati

Vineri, 12 Octombrie 2018

A început licita┼úia pentru înregistrarea sistematic─â din bani europeni a primelor 194 de localit─â┼úi

Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Cadastru ╚Öi Publicitate Imobiliar─â (ANCPI) a ini╚Ťiat procedura de licita╚Ťie pentru Servicii de înregistrare sistematic─â în Sistemul integrat de cadastru ╚Öi carte funciar─â a imobilelor din 194 de unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale (UAT).

ANCPI a publicat joi, 11 octombrie 2018, în Sistemul Electronic de Achizi╚Ťii Publice (SEAP), anun╚Ťul cu num─ârul CN1005022 - “Servicii de înregistrare sistematic─â în Sistemul integrat de cadastru ╚Öi carte funciar─â a imobilelor din 194 de unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale”. Finan╚Ťarea acestor servicii este asigurat─â din fonduri europene, prin Programul Opera╚Ťional Regional - Proiectul major privind „Cre╚Öterea gradului de acoperire ╚Öi incluziune a sistemului de înregistrare a propriet─â╚Ťilor în zonele rurale din România”.

Achizi╚Ťia se desf─â╚Öoar─â pe 36 de loturi ╚Öi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioad─â de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.

Anun╚Ťul a fost publicat ╚Öi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2018/S 196-443574, astfel încât la procedur─â poate avea acces orice operator din ╚Ťar─â sau din str─âin─âtate care îndepline╚Öte cerin╚Ťele solicitate de ANCPI. Termenul limit─â pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

ANCPI a încheiat, pe 26 septembrie 2018, contractul de finan╚Ťare a Proiectului major cu Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP).

Proiectul „Cre╚Öterea gradului de acoperire ╚Öi incluziune a sistemului de înregistrare a propriet─â╚Ťilor în zonele rurale din România” completeaz─â obiectivul Programului Na╚Ťional de Cadastru ╚Öi Carte Funciar─â (PNCCF) prin realizarea lucr─ârilor de înregistrare sistematic─â pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României

Valoarea total─â a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezint─â fonduri externe nerambursabile de la Uniunea European─â ╚Öi 46.933.673 - cofinan╚Ťare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost f─âcut─â dup─â urm─âtoarele criterii de prioritizare: localit─â┼úi care fac obiectul dezvolt─ârii proiectelor de infrastructur─â prev─âzute în Master Planul General de Transport al României, localit─â┼úi care implementeaz─â ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe ╚Öi localit─â┼úi în care sunt identificate zone cu vulnerabilit─â┼úi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Mai multe informa╚Ťii despre proiectul „Cre╚Öterea gradului de acoperire ╚Öi incluziune a sistemului de înregistrare a propriet─â╚Ťilor în zonele rurale din România” pute╚Ťi g─âsi pe site-ul institu╚Ťiei.

Ata╚Öat g─âsi╚Ťi lista celor 194 de unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale pentru care a fost demarat─â procedura de atribuire.