Ajutor financiar pentru scoala din Dorobantu (Tulcea)

Joi, 4 Octombrie 2018

Guvernul a aprobat ast─âzi, 4 octombrie, printr-o hot─ârâre, alocarea sumei de 1,17 milioane de lei din Fondul de interven╚Ťie la dispozi┼úia Guvernului, prev─âzut în bugetul de stat pe anul 2018, c─âtre comuna Doroban╚Ťu (jud. Tulcea), pentru efectuarea lucr─ârilor de reabilitare ╚Öi modernizare a ┼čcolii gimnaziale din localitate, grav afectat─â de incendiul produs în data de 5 august 2018.

În urma incendiului, corpul A al ╚Öcolii a ars în totalitate, fiind distruse cele 6 s─âli de clas─â, cancelaria, secretariatul, biblioteca, arhiva, precum ┼či mobilierul ┼či toate dot─ârile (7 calculatoare, 3 frigidere, 2 copiatoare, un videoproiector, sistemul de supraveghere audio-video folosit la examenele na╚Ťionale, fondul de carte, materialul didactic, manualele ╚Öcolare). Corpul B a fost par╚Ťial afectat la acoperi╚Ö, ferestre ╚Öi instala╚Ťia electric─â, care au fost ulterior reparate, acesta fiind, în prezent, func┼úional.

Cu toate acestea, este nevoie urgent─â de refacerea în totalitate a ┼čcolii. Orele de curs se desf─â┼čoar─â înc─â în condi┼úii dificile întrucât:

• elevii înva┼ú─â în dou─â schimburi, în cele 3 s─âli de clas─â din corpul B ╚Öi în cele 2 s─âli de grup─â din gr─âdini╚Ť─â (grupele de pre┼čcolari func┼úionând în spa┼úii amenajate în c─âminul cultural);

• aproximativ 80 de elevi care provin din cele 3 sate ale comunei Doroban┼úu (Cîrjelari, Me╚Öteru ╚Öi Fântâna Oilor) fac naveta cu un singur microbuz ╚Öcolar ╚Öi un singur ╚Öofer, transportul copiilor realizându-se în condi╚Ťii meteorologice normale în mai mult de o or─â;

• cadrele didactice au frac┼úiuni de norm─â în Doroban┼úu (având catedra în mai multe ╚Öcoli).