A fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la Stadionul National

Miercuri, 25 Iulie 2018

Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii - CNI (institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice) a semnat ast─âzi, 25 iulie 2018, contractul privind execu╚Ťia lucr─ârilor aferente obiectivului de investi╚Ťii ”STADIONUL NA╚ÜIONAL DE RUGBY «ARCUL DE TRIUMF»” din b-dul M─âr─â╚Öti, nr. 18-20, Bucure╚Öti, cu ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO ╚Öi TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA.

În urma demar─ârii procedurii de achizi╚Ťie public─â privind atribuirea contractului prin publicarea anun╚Ťului nr. 183811 din 23.03.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

• ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO ╚Öi TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA

• ASOCIEREA CONSTRUC╚ÜII ERBA╚śU SA, CONCELEX SRL, TERRA GAZ CONSTRUCT SRL

• ASOCIEREA PORR CONSTRUCT SRL, PORR BAU GMBH

Potrivit ofertei câ╚Ötig─âtoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei f─âr─â TVA, cote ╚Öi taxe, urmând ca, pân─â la data organiz─ârii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucure╚Öti, stadionul s─â îndeplineasc─â criteriile în vederea asigur─ârii condi╚Ťiilor de antrenament pentru echipele participante.

În perioada imediat urm─âtoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare ╚Öi ob╚Ťinere a avizelor ╚Öi autoriza╚Ťiilor aferente construc╚Ťiei noii arene.

Noua aren─â va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilit─â┼úi) ╚Öi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competi╚Ťii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum ╚Öi condi╚Ťiile necesare g─âzduirii de competi╚Ťii de rubgy la nivel na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional.

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competi╚Ťii sportive de rugby ╚Öi fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prev─âzut cu o suprafa╚Ť─â de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, înc─âlzire pentru sezonul de iarn─â, spa╚Ťii pentru echipe ╚Öi oficiali (vestiare pentru sportivi ╚Öi arbitri, spa╚Ťii pentru mass-media (box─â, sal─â de conferin╚Ťe, zon─â de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribun─â), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa ┼či medicin─â sportiv─â cu dot─âri aferente), post de control anti-doping ╚Öi spa╚Ťii administrative.

Lucr─ârile vor fi finan╚Ťate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice, prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înfiin╚Ťarea Companiei Na╚Ťionale de Investi╚Ťii C.N.I. - S.A., cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare.