25 de milioane de lei pentru infrastructura sportiva si culturala din Botosani

Sambata, 11 Mai 2019

┼×ase contracte de finan┼úare, în valoare total─â de 25 de milioane de lei, au fost semnate ast─âzi, 11 mai, la Dorohoi (jud. Boto┼čani), în prezen┼úa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice.

Este vorba despre:

  • 4 s─âli de sport ┼čcolare (în comunele Curte┼čti, Cord─âreni, Lozna ┼či Mitoc);
  • un bazin didactic de înot (în ora┼čul Dorohoi);
  • un c─âmin cultural (în localitatea Buh─âceni din comuna Tru┼če╚Öti).

Ne-am asumat s─â fim al─âturi de satul românesc prin toate investi╚Ťiile finan╚Ťate ┼či sunt extrem de mândru c─â putem contribui, prin intermediul acestora, la cre┼čterea calit─â┼úii vie┼úii locuitorilor! Voi urm─âri stadiul lucr─ârilor, a┼ča cum fac mereu, pentru a m─â asigura c─â termenele sunt respectate ┼či lucr─ârile sunt de calitate, astfel încât boto┼č─ânenii s─â beneficieze cât mai repede de aceste obiective!”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Cele patru s─âli de sport ┼čcolare au o suprafa╚Ť─â desf─â╚Öurat─â de 1270 mp, pot fi utilizate de câte o clas─â de elevi (aproximativ 30 de copii) ┼či au, pe lâng─â suprafa╚Ťa de joc de 9m x 18m, ╚Öi câte un cabinet medical, un depozit de materiale sportive, un cabinet destinat cadrelor didactice (dotat cu grup sanitar), 2 vestiare pentru b─âie╚Ťi ╚Öi 2 vestiare pentru fete (prev─âzute cu du╚Öuri ╚Öi grupuri sanitare).

Bazinul didactic de înot poate fi utilizat de c─âtre public în afara orarului ┼čcolilor din localitate, dar nu se adreseaz─â activit─â┼úilor competi┼úionale. Bazinul are o adâncime variabil─â, între 1,20 ┼či 1,80 m, ┼či o dimensiune de 25 m X 12,5 m. Este prev─âzut cu 5 culoare de 2,5 m l─â┼úime ┼či cu blocstarturi la cap─âtul de 1,80 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Elevii care vor folosi acest bazin vor avea acces la un cabinet de prim-ajutor, 2 vestiare, prev─âzute cu dot─âri moderne, du┼čuri ┼či grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, construc┼úia fiind proiectat─â pentru a fi utilizat─â simultan de dou─â clase de elevi, împreun─â cu profesori ┼či personalul de între┼úinere.

C─âminul cultural din comuna Buh─âceni îl va înlocui pe cel existent (construit cu peste 80 de ani în urm─â) ┼či va avea o sal─â de evenimente, birouri ╚Öi grupuri sanitare.

Toate cele ┼čase proiecte vor fi realizate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI).

Tot ast─âzi, ministrul dezvolt─ârii a verificat stadiul lucr─ârilor la Spitalul municipal de boli cronice ┼či îngrijiri paliative din Boto┼čani (realizat prin CNI), la obiective realizate prin PNDL în localit─â┼úile Vârfu Câmpului (extindere de re┼úea de ap─â) ┼či Bucecea (asfaltare str─âzi) ┼či a participat la inaugurarea s─âlii de sport cu 180 de locuri din S─âveni. Spitalul municipal de boli cronice ┼či îngrijiri paliative va fi extins ┼či dotat cu aparatura necesar─â astfel încât s─â poat─â oferi condi╚Ťii adecvate de îngrijire pentru persoanele de vârsta a doua ╚Öi a treia cu afec╚Ťiuni cronice.

Construc╚Ťia propus─â are un regim de în─âl╚Ťime S+P+3E ╚Öi o suprafa╚Ť─â total─â desf─â╚Öurat─â de 4.213 mp, iar noul corp va avea o capacitate de 141 de locuri, dispuse în 46 de saloane. Valoarea total─â a investi┼úiei este de 19.889.312 lei, iar stadiul fizic de execu┼úie, pân─â în prezent, este de 55%. Sala de sport din S─âveni, în valoare de peste 5 milioane de lei, a fost prev─âzut─â pentru practicarea mai multor discipline sportive (handbal, baschet, tenis ╚Öi volei) ┼či poate fi utilizat─â pentru competi╚Ťii de nivel local ╚Öi jude╚Ťean.