241 de proiecte depuse in cadrul Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020

Luni, 8 Octombrie 2018

În cadrul Programului Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 au fost depuse, pân─â în prezent, 241 de proiecte. Dintre acestea, 162 de proiecte sunt de tip SOFT ╚Öi 79 de proiecte vizeaz─â apelul de proiecte HARD.

În cadrul Programului Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, pentru care MDRAP este Autoritate de Management, au fost lansate dou─â apeluri de proiecte, SOFT (proiecte care nu au o component─â de infrastructur─â sau valoarea acestei componente este mai mic─â de un milion de euro) ╚Öi HARD (proiecte care au o component─â de infrastructur─â de cel pu╚Ťin un milion de euro), care au înregistrat 241 de cereri de finan╚Ťare. Proiectele depuse reprezint─â parteneriate între beneficiarii eligibili din România (jude╚Ťele Boto╚Öani, Ia╚Öi, Vaslui sau Gala╚Ťi) ╚Öi Republica Moldova.

Din totalul proiectelor depuse, 162 vizeaz─â fondurile alocate apelului de proiecte SOFT, iar 79 de proiecte solicit─â finan╚Ťare pentru investi╚Ťii de tip HARD.

Proiectele care au drept obiect investi╚Ťii de tip SOFT se adreseaz─â domeniului educa╚Ťiei, cercet─ârii ╚Öi inov─ârii, promov─ârii ╚Öi conserv─ârii patrimoniului ╚Öi dezvolt─ârii infrastructurii transfrontaliere. Au fost depuse, de asemenea, proiecte prin care se solicit─â finan╚Ťare pentru dezvoltarea serviciilor de s─ân─âtate, pentru prevenirea dezastrelor naturale ╚Öi pentru lupta împotriva crimei organizate ╚Öi cooperare poli╚Ťieneasc─â.

Proiectele de tip HARD se adreseaz─â investi╚Ťiilor în domeniul promov─ârii ╚Öi conserv─ârii patrimoniului, infrastructurii transfrontaliere ╚Öi s─ân─ât─â╚Ťii.

Depunerea propunerilor de proiecte s-a f─âcut prin sistemul electronic dedicat programului opera╚Ťional. Bugetul alocat de Uniunea European─â acestui program este de 81 de milioane de euro.

Proiectele depuse sunt în etapa de verificare administrativ─â ╚Öi a eligibilit─â╚Ťii, urmând a fi evaluate din punct de vedere tehnic ╚Öi financiar doar proiectele care corespund criteriilor administrative ╚Öi de eligibilitate.

Informa╚Ťii privind procedura aplicat─â în procesul de evaluare ╚Öi contractare pot fi consultate pe website-ul dedicat Programului Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, www.ro-md.ro-ua-md.net

Programul Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 este finan╚Ťat de Uniunea European─â prin intermediul Instrumentului European de Vecin─âtate ╚Öi se adreseaz─â zonei aflate la frontiera dintre România ┼či Republica Moldova. Alocarea financiar─â a Uniunii este de 81 de milioane de euro.