Precizari

Miercuri, 8 Mai 2019

Ca urmare a apari┼úiei în spa╚Ťiul public a unor informa┼úii eronate referitoare la adresa transmis─â de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP) c─âtre Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin care se solicit─â un punct de vedere cu privire la cererea Asocia╚Ťiei Comunelor din România (ACoR) ca primarii de comune s─â-i poat─â evalua pe poli┼úi┼čtii care-┼či desf─â┼čoar─â activitatea în localit─â┼úile lor, MDRAP face urm─âtoarele

PRECIZ─éRI:

1. Subiectul în cauz─â nu face obiectul unui proiect al Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice. Asocia╚Ťia Comunelor din România a transmis un memoriu cu 31 de propuneri c─âtre MDRAP.

2. Institu╚Ťia noastr─â, fiind autoritatea central─â care gestioneaz─â rela╚Ťia cu administra╚Ťiile publice locale, a transmis propunerile înaintate de c─âtre ACoR tuturor institu╚Ťiilor cu competen╚Ťe pe diverse probleme, în vederea formul─ârii unor puncte de vedere. Astfel, a fost transmis─â o adres─â c─âtre Ministerul Afacerilor Interne, prin care a fost solicitat un punct de vedere fa┼ú─â de propunerea formulat─â de ACoR, referitoare la rela┼úia dintre autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale ┼či ┼čefii posturilor de poli┼úie, respectiv ┼čefii poli┼úiilor or─â┼čene┼čti ┼či municipale.

3. MDRAP nu a propus Ministerului Afacerilor Interne ca, „premerg─âtor evalu─ârii activit─â┼úii ┼či conduitei ┼čefului structurii teritoriale de Poli┼úie, s─â se solicite de la primar o fi┼č─â de evaluare local─â”. Aceasta este una dintre propunerile formulate de Asocia┼úia Comunelor din România ┼či nu reprezint─â o propunere a Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, ci doar o solicitare de punct de vedere.