Luni, 1 iulie 2019, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice lanseaza Competitia „Reteaua campionilor in domeniul integritatii” la nivelul administratiei publice locale. in cadrul competiei vor fi prezentate si premiate cele mai bune practici anticoruptie adoptate/ implementate la nivelul autoritatilor administratiei publice locale, in vederea constituirii unei „retele a campionilor in domeniul integritatii”.

Prin acest demers, se urmareste angrenarea unui numar cat mai mare de unitati administrativ-teritoriale atat in procesul de implementare a masurilor anticoruptie, precum si in cel de elaborare si evaluare a politicilor publice anticoruptie. Totodata, aceasta competitie vizeaza si stimularea implicarii administratiei publice locale in implementarea masurilor de dezvoltare a integritatii, prin promovarea experientelor unitatilor administrativ-teritoriale.

In acest scop, MDRAP invita toate autoritatile administratiei publice locale din Romania sa se inscrie, prin completarea formularului atasat.  Documentul va fi insotit de declaratia prin care conducatorul institutiei isi exprima acordul cu privire la participarea la Competitie, si va fi transmis pe adresa de e-mail: integritateinadministratie@mdrap.ro. Termenul limita pentru transmiterea formularului de inscriere si a declaratiei este 1 septembrie 2019.

Autoritatile administratiei publice locale pot inscrie in cadrul acestei prime editii a Competitiei cazuri de buna practica/ proiecte care se incadreaza in una din urmatoarele teme:

1.    Guvernare deschisa;
2.    Transparenta si comunicare.

Participantii sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului de organizare si desfasurare a Competitiei „Reteaua campionilor in domeniul integritatii” si ale legislatiei aplicabile. Regulamentul este disponibil pe site-ul: www.mdrap.ro (in sectiunea Integritate/Buna Guvernare/Stiri si evenimente: https://www.mdrap.ro/-5197/-8494). Totodata, toate autoritatile administratiei publice locale participante vor face parte din reteaua campionilor in domeniul integritatii.
Premiul va consta in asigurarea participarii pentru maxim 5 reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale premiate la sesiuni de instruire in domeniul anticoruptie, organizate de institutii europene.

Persoana de contact este doamna Raluca Serban, consilier, Directia Integritate, Buna Guvernare si Politici Publice, e-mail: raluca.serban@mdrap.ro.

***

Competitia face parte din activitatile desfasurate in cadrul proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai buna strategie de prevenire a coruptiei in administratia publica”, cod SIPOCA 61, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, in cadrul Axei prioritare 2: „Administratie si sistem judiciar accesibile si transparente”, obiectiv specific 2.2: „Cresterea transparentei, eticii si integritatii in cadrul autoritatilor si institutiilor publice”.

Publicat Vineri, 28 Iunie 2019