Agenda minister

 

În contextul apropiatei lansări a celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte finanțat prin Programul Transnațional Dunărea (estimat a fi lansat oficial  la finele anului 2018-începutul anului 2019), Autoritatea de Management a programului (Ungaria), organizează, în cooperare cu câteva dintre Punctele Naționale de Contact ale programului, o serie de 4 seminarii tematice, dedicate potențialilor aplicanți.

Evenimentele vor avea loc la București (România) – 4 decembrie a.c., Praga (Cehia) – 14 decembrie a.c., Stuttgart (Germania) – 19 decembrie a.c. și Bratislava (Slovacia) - 15 ianuarie 2019.

Seminarul din București  ce va avea loc în data de 4 decembrie a.c. la Hotel Ramada Majestic, este organizat în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate Națională și Punct Național de Contract pentru Programul Transnațional Dunărea.

Informații detaliate privind înregistrarea, agenda, precum și informații practice pot fi gasite accesând următorul link.

Pe agenda seminarului se regăsesc informații privind domeniile transport și coridoare ecologice și vor viza chestiuni importante legate de structura celui de-al treilea apel, bugetul acestuia, procedura de depunere a propunerilor de proiecte - Expresia de Interes (pasul 1), elaborarea bugetului, cheltuielile eligibile, etc.

Evenimentul este adresat potențialilor aplicanți (autorități publice naționale/regionale/locale, insituții de drept public sau privat, societăți comerciale, etc), care sunt interesate de domeniile abordate în cadrul evenimentului.

Cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte se va desfășura în doi pași, are un buget alocat de aproximativ 60 mil. euro, ce cuprinde fonduri FEDR, IPA și ENI.

Programul Transnațional Dunărea finanțează proiecte ce privesc integrarea politicilor din domeniile selectate (inovare şi responsabilitate socială, mediu şi cultură, conectivitate şi responsabilitate energetică, guvernanţă) în macroregiunea Dunării prin proiecte având un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Publicat Vineri, 23 Noiembrie 2018