Aveti peste 18 ani si sunteti student sau absolvent? Daca aveti timp liber, va puteti alatura Ministerului Afacerilor Externe ca voluntar in programul pentru pregatirea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Programul de voluntariat se va desfasura in perioada 1 aprilie 2018 – 30 iunie 2019.

In faza-pilot a programului, care se va desfasura in perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018, vor fi disponibile 60 de locuri.

Cu aceasta ocazie veti putea acumula cunostinte practice si experienta in cadrul unui proiect de importanta majora pentru intreaga societate romaneasca, va veti putea implica in viata civica si veti intelege mai bine procesul decizional european, inclusiv prin dialog cu reprezentantii statelor membre, pe teme de actualitate si de interes, veti putea participa la dezbateri si evenimente despre Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si valorile democratice europene, veti cunoaste alte persoane cu interese similare si veti dezvolta colaborari pe termen lung, veti interactiona cu specialisti din Romania si din strainatate.

Daca sunteti interesati, deschideti pagina programului din site-ul de pregatire a Preaedintiei Romaniei la Consiliul UE.
 


26 martie 2018

Luni, 26 martie 2018, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a avut loc intalnirea de lucru intre presedintii si vicepresedintii grupurilor de lucru (detasati ai MDRAP in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana) si personalul din cadrul MDRAP nominalizat pe functii de coordonator dosar/expert, precum si persoanele desemnate pe functiile cu atributii in domeniile IT, protocol si comunicare.

Reuniunea a fost condusa de catre domnul Virgil–Alin Chirila, secretar de stat in MDRAP, care a prezentat rezultatele inregistrate pana in prezent de minister in procesul de pregatire a mandatului Romaniei pentru preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene (PRES RO), subliniind ca exercitarea acesteia constituie un proiect de tara care trebuie tratat cu foarte multa seriozitate.

Evenimentul este primul din seria unor viitoare intalniri ale grupurilor de lucru sectoriale care vor fi constituite pentru pregatirea mandatului Romaniei in vederea preluarii Presedintiei Consiliul Uniunii Europene, in primul semestru al anului 2019.


 


23 martie 2018

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, s-a intalnit vineri, 23 martie, la sediul MDRAP, cu membri ai Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, care vor detine functiile de presedinti si vicepresedinti ai grupurilor de lucru ce vor fi active in pregatirea pentru detinerea mandatului Romaniei de Presedinte al Consiliului Uniunii Europene (PRES RO 2019).

in cadrul intalnirii, au fost discutate atat probleme organizatorice privind desfasurarea evenimentelor si stabilirea modului de colaborare, cat si prioritatile Presedintiei Romaniei in domeniile de competenta ale ministerului.
La intrevedere au mai participat Virgil-Alin Chirila, secretar de stat in MDRAP, precum si Camelia Coporan, secretar general adjunct.

Publicat Marti, 27 Martie 2018