Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a încheiat procesul de identificare a unitatilor administrativ-teritoriale care vor beneficia de îndrumare metodologica pentru implementarea valorilor guvernarii deschise, respectiv pentru implementarea setului de Recomandari privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisa la nivel local.

La invitatia lansata de MDRAPFE în luna octombrie 2017 au raspuns 111 autoritati ale administratiei publice locale din România care, prin transmiterea formularului de înscriere, si-au manifestat interesul pentru angajarea de politici mai deschise, responsabile si eficiente, de promovare a transparentei institutionale si decizionale, de încurajare a participarii civice la viata publica si a utilizarii noilor tehnologii în administratie. Aceste demersuri sunt menite sa îmbunatateasca încrederea cetatenilor, mediului de afaceri si societatii civile în autoritatile publice locale.

Prin selectia unitatilor administrativ-teritoriale si implementarea Recomandarilor privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisa la nivel local se urmareste crearea unei retele locale de actori interesati si implicati, care se poate integra ulterior în reteaua de comunitati subnationale care se dezvolta la nivelul Open Government Partnership, unde sa poata promova si valorifica eforturile depuse ca exemple de buna practica.

Persoana de contact este doamna Andreea Grigore, Director, Directia Integritate, Buna Guvernare si Politici Publice, telefon 0372.111.468.

Actualizat Miercuri, 1 Noiembrie 2017