Parteneriate pentru dezvoltarea României – Potentialul Strategic al retelei de parcuri, cl─âdiri si terenuri industriale

31 octombrie 2016,

Bucuresti, Camera de Comert a României

Agenda I Foto I Video I Prezentari I Comunicat I

Luni, 31 octombrie 2016, a avut loc forumul Parteneriate pentru dezvoltarea României: Poten╚Ťialul strategic al re╚Ťelei de parcuri, cl─âdiri ╚Öi terenuri industriale, organizat la Camera de Comer╚Ť ╚Öi Industrie a României. Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice a participat în calitate de partener oficial.

În contextul recentei aprob─âri, de c─âtre Guvernul României, a Strategiei de Dezvoltare Teritorial─â a României, evenimentul a reprezentat un nou pas de consolidare a colabor─ârii dintre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) ╚Öi principalele categorii de parteneri na╚Ťionali implica╚Ťi în dezvoltarea în profil teritorial a României, prezen╚Ťi la eveniment. Este vorba despre sectorul public central, administra╚Ťia public─â local─â, sectorul privat ╚Öi sectorul tehnic (mediile profesional, academic ╚Öi universitar). Aplicarea efectiv─â a Strategiei presupune implicarea tuturor acestor sectoare, ca urmare MDRAP a ini╚Ťiat un parteneriat na╚Ťional pentru dezvoltarea teritoriului. Propunerea de parteneriat a fost semnat─â de viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, ╚Öi înmânat─â celor patru categorii de viitori parteneri. Parteneriatul const─â în patru platforme de colaborare, pentru fiecare sector în parte.

Unul dintre instrumentele care vin în sprijinul Strategiei, gestionat de MDRAP, este Observatorul Teritorial - platform─â informatic─â în care sunt înregistrate informa┼úii ┼či date necesare pentru a caracteriza un teritoriu (la nivel de regiuni, de jude┼úe, de municipii, ora┼če ┼či comune), astfel structurate încât s─â eviden┼úieze dinamica ┼či disparit─â┼úile teritoriale din România.

Forumul a constituit, totodat─â, ocazia de a reuni mediul public cu mediul privat, pentru a discuta un prim pachet de 21 de terenuri ╚Öi cl─âdiri propuse pentru dezvoltarea de noi activit─â╚Ťi industriale la nivelul întregii ╚Ť─âri. Oferta autorit─â╚Ťilor publice ╚Öi cererea poten┼úialilor investitori ╚Öi dezvoltatori au fost, astfel, aduse fa╚Ť─â în fa╚Ť─â. A fost lansat─â, astfel, o nou─â abordare a dialogului dintre autorit─â╚Ťile publice locale ╚Öi sectorul de construc╚Ťii ╚Öi dezvoltare imobiliar─â, pentru valorificarea sustenabil─â ╚Öi inovativ─â a capitalului teritorial la nivel regional ╚Öi na╚Ťional.

Dezbaterea “Parteneriate pentru Dezvoltarea României: Poten┼úialul strategic al re┼úelei de parcuri, cl─âdiri ┼či terenuri industrial” a fost organizat─â de Intact Media Group împreun─â cu Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice ╚Öi cu Camera de Comer╚Ť ╚Öi Industrie a României.