Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) participă cu 22 poziţii disponibile la ediţia din acest an a Programului oficial de Internship al Guvernului României:

  • Direcția Generală Management Financiar, Resurse Umane şi Achiziţii – 8 poziții
  • Direcţia Generală Programe Europene - 4 poziţii
  • Unitatea de Politici Publice - 2 poziții
  • Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură - 4 poziţii
  • Direcţia Generală Administraţie Publică / Direcţia pentru Descentralizarea Administraţiei Publice / Serviciul Reglementare şi Monitorizare Descentralizare - 1 poziţie
  • Direcția Comunicare - 3 poziții

Site-ul oferă informaţii generale privind descrierea şi calendarul programului la nivelul MDRAP, activitățile stagiarilor la nivelul structurilor unde sunt repartizați, condițiile specifice de selecție.

Programul a debutat in urma cu trei ani, cand din cei peste 900 de aplicanti, au fost selectati doar 25 de tineri care au participat la activitatile desfasurate in cadrul unor departamente ale Cancelariei Prim-ministrului si Secretariatului General al Guvernului. Acceseaza pagina de Facebook a programului de internship pentru a fi la curent cu ultimele evenimente organizate de Guvernul Romaniei in vederea promovarii.

Programul de stagii de practica la Guvern din 2015 s-a bucurat de un real succes. Astfel, 300 de studenti si proaspat absolventi cu varsta de pana la 25 de ani au raspuns provocarii si au lucrat in 72 de institutii centrale, timp de doua luni. Acestia nu doar ca si-au validat si consolidat reusitele academice, ci au capatat si experienta practica si au contribuit la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul de idei, initiative si cunostinte. Pentru mai multe detalii despre modul in care a decurs programul de internship anul trecut, viziteaza site-ul dedicat proiectului.

În anul 2016, alți 150 de stagiari vor fi recrutați la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program, cu oportunitatea de a-şi valida reuşitele academice, a dobândi experienţă practică şi chiar de a contribui la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, iniţiative şi cunoştinţe actualizate.

La ediţia precedentă a Programului, MDRAP a participat cu 12 poziţii.