Vizita viceprim-ministrului Sevil Shhaideh la Craiova

Miercuri, 10 Mai 2017

Viceprim-ministrul Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ┼či fondurilor europene (MDRAPFE), a fost ast─âzi, pe ┼čantierul stadionului din Craiova, unde a primit asigur─âri c─â lucr─ârile vor fi finalizate pân─â în toamna acestui an.

MDRAPFE finan╚Ťeaz─â în Craiova, prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii, un complex sportiv care include un stadion modern, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri care poate g─âzdui competi╚Ťii de fotbal de nivel interna╚Ťional, dar ╚Öi competitii pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oina, hochei pe iarb─â, minihochei sau fotbal american, expozi╚Ťii, evenimente culturale ╚Öi sociale. Complexul va fi prev─âzut cu spa╚Ťii de cazare pentru sportivi, spa╚Ťii comerciale ╚Öi parc─âri.

Vizita a fost urmat─â de o întâlnire cu primarii localit─â╚Ťilor din jude╚Ť, discu╚Ťiile fiind axate pe proiectele locale de dezvoltare ╚Öi programele de finan╚Ťare gestionate de MDRAPFE.

“V─â felicit pentru tenacitatea de a v─â lupta pentru proiectele jude┼úului Dolj ┼či ale Craiovei. Vrem s─â asigur─âm cele 10 servicii de baz─â pentru modernizarea satului românesc. În zona dumneavoastr─â sunt proiecte prin PNDL - etapa I în valoare de peste 300 milioane lei. Ave┼úi asigurat─â finan┼úare pentru finalizarea obiectivelor de investi┼úii ┼či v─â a┼čtept─âm cu facturile la decontare” a declarat Sevil Shhaideh.

Craiova este unul dintre centrele urbane pe care se axeaz─â dezvoltarea policentric─â a României, prev─âzut─â în Strategia de Dezvoltare Teritorial─â pentru orizontul de timp 2035, strategie elaborat─â la nivelul MDRAPFE.

„Face┼úi parte din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dun─ârii (SUERD), prin urmare, ave┼úi posibilitatea s─â consulta┼úi ghidurile de finan┼úare pe Programul Opera┼úional Regional în vederea absorb┼úiei eficiente a fondurilor europene” a mai subliniat doamna viceprim-ministru.

De asemenea, doamna Sevil Shhaideh a precizat c─â printre priorit─â┼úile MDRAPFE se num─âr─â fondurile europene, PNDL - etapa a II-a ┼či reforma administrativ─â: „În acest sens, am lansat majoritatea apelurilor ┼či ne-am propus ca pân─â la sfâr┼čitul anului s─â atragem 5,2 miliarde euro. În ceea ce prive┼čte PNDL etapa a II-a, suntem în faza de evaluare a proiectelor depuse. Conform Planului de Guvernare, lucr─âm la Codul finan┼úelor publice locale ┼či la Codul administrativ în scopul atingerii obiectivelor reformei administrative.”