Viitorul Europei, dezbatut in Consiliul Director al Comunelor si Regiunilor din Europa

Marti, 11 Iunie 2019

„Viitorul Europei pleac─â de la solidaritate ╚Öi cred cu t─ârie c─â cea mai profund─â solidaritate este cea între ale╚Öii locali. Este o onoare pentru noi s─â v─â avem al─âturi în România ╚Öi m─â bucur c─â împreun─â avem ocazia ast─âzi s─â identific─âm solu╚Ťii pentru to╚Ťi cet─â╚Ťenii Uniunii Europene, indiferent de localitatea, regiunea sau statul membru de provenien╚Ť─â”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, în cadrul dezbaterii cu tema „30 de ani de la c─âderea Cortinei de fier: speran╚Ťe ╚Öi perspective asupra viitorului Europei”.

Evenimentul a fost organizat ast─âzi, 11 iunie, de Asocia╚Ťia Comunelor din România (ACoR) ┼či Consiliul Comunelor ┼či Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), în prezen┼úa domnului Karl-Heinz Lambertz, pre┼čedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Cei peste 120 de participan┼úi – reprezentan╚Ťi ai asocia╚Ťiilor membre ale CEMR din toat─â Europa ╚Öi invita╚Ťi ai administra╚Ťiei publice centrale ╚Öi locale - au dezb─âtut aspecte legate de:

• politicile CCRE/CEMR pentru urm─âtoarea perioad─â de programare a Uniunii Europene;
  • modalit─â┼úile de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor;
  • punctele de vedere ale autorit─â╚Ťilor locale din Europa privind ini╚Ťiativele ╚Öi legisla╚Ťia european─â.

Asocia╚Ťia Comunelor din România este membru al CCRE/CEMR din anul 2006, iar prim-vicepre╚Öedintele ACoR, Mariana Gâju, a fost aleas─â, pentru un al doilea mandat, în func╚Ťia de vicepre╚Öedinte CCRE/CEMR în anul 2016.