Strategia UE pentru Regiunea Dunarii si cooperarea transfrontaliera pentru stimularea turismului, in atentia Romaniei si Bulgariei

Joi, 24 Septembrie 2015

| Galerie foto |

România ╚Öi Bulgaria vor coopera mai strâns în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dun─ârii (SUERD) - Aria Prioritar─â 3 - „Promovarea culturii, turismului ┼či a rela┼úiilor interumane” ╚Öi pentru accesarea fondurilor europene alocate prin Programul de Cooperare Transfrontalier─â Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020.

În data de 21 septembrie 2015, doamna Sevil Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice a avut o întrevedere cu doamna Nikolina Angelkova, ministrul turismului din Republica Bulgaria, la sediul Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP).

Una din temele principale a discu┼úiilor a constituit-o analiza stadiului ac┼úiunilor comune derulate în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dun─ârii. Astfel, a fost subliniat─â necesitatea dinamiz─ârii cooper─ârii în cadrul Ariei Prioritare 3 a SUERD - „Promovarea culturii, turismului ┼či a rela┼úiilor interumane”, coordonatorii na╚Ťionali ai acestei arii urmând s─â colaboreze pentru organizarea a dou─â ateliere de lucru în cadrul Forumului anual SUERD care va fi organizat la Ulm (Germania), în perioada 29-30 octombrie 2015. Au fost discutate, de asemenea, problematici legate de utilizarea fondurilor prev─âzute pentru Programul de Cooperare Transfrontalier─â Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020.

La finalul discu╚Ťiilor, cei doi oficiali au reiterat implicarea ┼či sprijinul reciproc ╚Öi permanent în solu┼úionarea problemelor existente, afirmându-╚Öi încrederea c─â deosebitele raporturi de colaborare vor continua la acela┼či nivel ┼či pe viitor, ┼úinând cont de importantul poten┼úial de cooperare dintre România ┼či Bulgaria.

 * * *

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dun─ârii (SUERD)

Programul de Cooperare Transfrontalier─â Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020

Al 4-lea Forum Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dun─ârii - Ulm, 29-30 octombrie 2015