Rovana Plumb a semnat un contract de 14 milioane euro pentru redeschiderea navigatiei pe Canalul Bega

Luni, 24 Iulie 2017

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finan╚Ťare pentru proiectul „Consolidarea ╚Öi reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega”, prin care sunt alocate aproximativ 14 milioane euro fonduri pentru consolidarea ╚Öi reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega.

Prin acest parteneriat, p─âr╚Ťile român─â ┼či sârb─â ┼či-au propus s─â dezvolte infrastructura transportului de naviga┼úie pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, a┼ča cum era el cunoscut înainte de 1958, când circula╚Ťia pe canal în sectorul românesc a fost închis─â.

Proiectul este cofinan╚Ťat din fonduri europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia ╚Öi va fi derulat, în România, de c─âtre Administra┼úia Bazinal─â de Ap─â Banat în parteneriat cu Consiliul Jude┼úean Timi┼č. De rezultatele sale vor beneficia, în anii urm─âtori, 470.000 de cet─â╚Ťeni din zona Canalului Bega, precum ╚Öi cei 280.000 de turi╚Öti care tranziteaz─â anual zona respectiv─â.

În proiect sunt incluse, printre altele, reconstruc╚Ťia instala╚Ťiilor în complexele hidrotehnice Srpski Itebej ╚Öi Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 km, construirea unui doc plutitor în ora╚Öul Zrenjanin, precum ╚Öi reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sînmihaiu Român.