Primariile primesc bani de la ANCPI pentru lucrari de cadastru general

Miercuri, 5 Aprilie 2017

Prim─âriile care doresc s─â demareze lucr─âri de cadastru general primesc bani de la ANCPI, prin oficiile de cadastru ╚Öi publicitate imobiliar─â (OCPI) ┼či în acest an.

Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Cadastru ╚Öi Publicitate Imobiliar─â (ANCPI) a trimis c─âtre oficiile teritoriale bugetul aprobat pentru finan╚Ťarea lucr─ârilor de înregistrare sistematic─â la nivel de sector cadastral. Prim─âriile care nu au mai beneficiat de fonduri pentru realizarea cadastrului general vor putea accesa anul acesta suma de 150.000 de lei/Unitate Administrativ Teritoriala (UAT), fa╚Ť─â de 135.000 de lei/UAT în 2016.

Totodat─â, potrivit modific─ârilor aduse Legii cadastrului ╚Öi publicit─â╚Ťii imobiliare, începând din 2017, contractele de finan╚Ťare sunt multianuale, ceea ce înseamn─â c─â prim─âriile nu pierd banii dac─â nu finalizeaz─â lucr─ârile pân─â la sfâr╚Öitul anului.

Pl─â╚Ťile c─âtre prim─ârii vor fi efectuate dup─â recep╚Ťia final─â a lucr─ârilor. Finan╚Ťarea lucr─ârilor de înregistrare sistematic─â la nivel de sectoare cadastrale din extravilan, ╚Öi prin excep╚Ťie, din intravilan, se realizeaz─â în baza unui contract de finan╚Ťare încheiat de UAT cu oficiul de cadastru ╚Öi publicitate imobiliar─â de pe raza jude╚Ťului în care se afl─â.

Pentru a veni în sprijinul prim─âriilor care doresc s─â acceseze aceste fonduri, ANCPI a actualizat Ghidul primarului pentru desf─â╚Öurarea lucr─ârilor de înregistrare sistematic─â pe sectoare cadastrale. Acesta este disponibil pe pagina web a ANCPI.

Totodat─â, ANCPI a transmis c─âtre oficiile de cadastru ╚Öi publicitate imobiliar─â teritoriale ╚Öi c─âtre prim─ârii modelul de contract de finan╚Ťare. Oficiile teritoriale vor trimite prim─âriilor scrisori de inten╚Ťie prin care sunt invitate s─â acceseze sumele alocate.

În 2017, ANCPI poate finan╚Ťa din venituri proprii lucr─âri de înregistrare sistematic─â la nivel de sector cadastral pentru 2.949 de UAT-uri, în restul de pân─â la 3.181 de UAT-uri lucr─ârile fiind finalizate sau în diverse stadii de execu╚Ťie.

Persoan─â de contact:

M─âd─âlina IANCU

┼×ef Serviciu Comunicare

Tel. 0731.606.215

E-mail: madalina.iancu@ancpi.ro